Můj účet
Přihlášení
Menu

Linecké cukroví a medové perníčky | Fitness proteinové cukroví

Jídelníček by měl být vyvážený. To znamená kousek cukroví do každé ruky, souhlasíte? Pokud ano, vyzkoušejte naše proteinové verze klasických vánočních dobrot a dejte nám vědět, který druh bude vaším favoritem. Jako každý rok Vám přinášíme inspiraci na fit verzi vánočního cukroví, tentokrát na proteinové linecké cukroví a proteinové medové perníčky. Samozřejmě si každý z nás rád dopřeje pár kousků tradičního cukroví od našich babiček, protože to k Vánocům neodmyslitelně patří. Nicméně pokud byste si chtěli udělat pár druhů v odlehčenější verzi, pak vyzkoušejte naše skvělé a jednoduché recepty, určitě Vás nadchnou oba.

Proteinové linecké cukroví

Ingredience:

Postup:

  1. Prvně si smícháme mouku a protein.
  2. Poté přidáme rozpuštěné ghí, jablečné pyré a vejce.
  3. Vypracujeme v kompaktní těsto.
  4. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme ho alespoň na 1 hodinu do ledince uležet.
  5. Poté ho vyválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme požadované tvary vykrajovátky.
  6. Vykrájené linecké dáme na plech (vystlaný pečícím papírem) a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů, pečeme cca 10 minut.
  7. Po vychladnutí potřeme oblíbenou marmeládou, slepíme a máme hotovo.
  8. TIP: Nejlépe chutnají, když je necháte pár dní odpočícat v uzavřené krabičce na chladném místě.

Proteinové medové perníčky

Ingredience:

+ vejce na potření

Postup:

  1. Nejprve si smícháme všechny sypké ingredience.
  2. Poté přidáme rozpuštěné máslo/ghí, med, mléko a vejce.
  3. Vypracujeme kompaktní těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme alespoň na hodinu do lednice.
  4. Poté na pomoučněném válu vyválíme těsto na tenký plát a vykrajujeme perníčky.
  5. Perníčky dáme na plech, vystlaný pečícím papírem, potřeme vejcem a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 8 minut.
  6. Po vychladnutí můžeme perníčky ozdobit klasickou cukrovou polevou nebo např. oblíbeným ořechovým krémem.
  7. Doporučujeme perníčky nechat alespoň pár dní v uzavřené nádobě na chladném místě. Chutnají ještě lépe :)

Country life BIO sirup datlový

Pokud chcete ještě zvýraznit chuť perníčků, tak Vám doporučujeme med vyměnit za tento skvělý datlový sirup. Má výraznou chuť a na ochucení stačí malé množství. Na výrobu datlového sirupu se používají sušené datle, které se smíchají s vodou, poté se mixují, filtrují a výsledná šťáva se koncentruje na požadovanou hustotu. Má velmi charakteristickou chuť, vůni a velmi dobře sladí. Hodí se jak do studené, tak teplé kuchyně. Lze ho použít na doslazení snídaňové kaše, palačinek, jogurtu, smoothie nebo na doslazení čaje či kávy.


Mohlo by Vás zajímat:

VOSÍ HNÍZDA | Zdravé cukroví

Zdravý životní styl neznamená zákazy, omezování a výčitky. Jedná se o celoživotní vztah mezi námi a naším tělem, v rámci kterého je nejdůležitější rovnováha. Proto se nebojte, že o Vánocích přijdete o svou formu - radši si připravte formičku a pojďte si s námi připravit oblíbená vosí hnízda.

Co jsou probiotika, prebiotika a synbiotika? Nejlepší probiotické potraviny.

Střevní mikrobiom hraje bezpochyby velmi důležitou roli ve zdravém trávicím traktu i v naší celkové imunitě a jejich popularita raketově vzrůstá. Mají ale tyto suplementy nějaký význam a stojí za to je zařadit do své suplementace? 

Sleduj nás i na sociálních sítích: