Můj účet
Přihlášení
Menu

Nejlepší cviky na lýtka. Zásobník top cviků na lýtkové svaly.

Ochablá lýtka bez tvaru nemusíme hned omlouvat špatnou genetikou, možná jim jen nedáváte ten správný stimul. Lýtka jsou jeden z nejzatěžovanějších svalů v těle, protože zabírá u každého kroku a tak něco vydrží. Jirka Vacek pro vás natočil zásobník těch nejlepších cviků pro pevná lýtka. 

Pár cviků na lýtka si můžete dát hned na úvod tréninku (pokud necvičíte zrovna nohy). Několik cviků na lýtka vás nijak neunaví, takže se nemusíte bát, že potom budete slabší.

Ve videu Jirka ukáže základní cviky a jejich variace. Jirka Vacek vám dá své tipy, jak lýtka lépe zacílit a tak zefetivnit jejich cvičení. Plus poukáže na časté chyby.

1. Výpony ve stoje 

Provedení: Stoj na šířku kyčlí a lehce pokrčená kolena. Pomalu spouštíte paty dolů a vypínáte se zpět do špiček.
Nejčastější chyby: Propnutá kolena, extrémní protažení pat dolů.

2. Výpony na legpressu

Provedení: Zapřete se o špičky a udělejte výpon.
Nejčastější chyby: velké "protlačení" pat, zámkování kolen, vytáčení špiček ven či dovnitř.

3. Výpony v sedě

Provedení: Stejný princip jako u prvního cviku, akorát v sedě
Nejčastější chyby: extrémní protažení pat dolů.

Nezapomínejte na kvalitní zdroj bílkovin + další tipy, co se vám v tréninku může hodit.

Pestrá a vyvážená strava je základ. Příjem kvalitních bílkovin by měl být u cvičících jedinců vyšší, než u necvičící populace. Nezapomínejte bílkoviny doplňovat z kvalitních zdrojů - kvalitní maso, ryby, vejce, nebo třeba proteinový nápoj. S výběrem se inspirujte našími tipy níže. 

 

SMARTFUEL 100 % whey protein 

100 % proteinu je získáno šetrně přímo z čerstvého mléka pocházejícího od krav z kontrolovaných evropských chovů, pasoucích se na pastvinách a krmených výhradně trávou, výsledkem je nejvyšší možná kvalita bez zbytečných aditiv. Syrovátkový koncentrát je vhodný pro sportovce i k běžnému doplnění bílkovin. Podporuje regeneraci, udržení a budování svalové hmoty. 

CZECH VIRUS BEAST VIRUS

ALL-IN-ONE špičkový předtréninkový suplement, obsahuje 13 perfektních synergicky fungujících látek, které jsou obsaženy v nejčistší formě a v optimálních dávkách. Se sílou pomůže kombinace léty prověřeného beta-alaninu v kombinaci s taurinem a kofeinem. Pro výdrž je zde kombinace brutální dávky L-citrulin-malátu v kombinaci s inosinem (zlepšuje přenos kyslíku a umožňuje trénovat na kyslíkový dluh), hroznovým semínkem, taurinem, kofeinem a tak dále. Pro soustředění a tzv. muscle-mind connection využijete cholin, DMAE, tyrosin a kofein. Svalové prokrvení/pumpu zajistí citrulin v kombinaci s řepnými nitráty. To vše je navíc umocněno přídavkem Piperinu, který zlepšuje absorbci ostatních látek.

Mohlo by Vás zajímat: 

Jak zvednout více na benchpress

Benchpress je zásadní cvik, o jehož zlepšení usiluje téměř každý návštěvník posilovny. Zpočátku jde progres dobře, ale pokud máte již nějaký čas odcvičený, dost možná jste začali stagnovat. Podívejme se na cviky a rady, díky kterým vybudujete mohutné prsní svaly a benchpress, jaký budou ostatní.

Tréninkový plán pro středně pokročilé

V dnešním článku se zaměříme na pokročilejší sportovce, protože jeden tréninkový plán vám rozhodně nevystačí do konce vašich tréninkových dnů.

Sleduj nás i na sociálních sítích: