Můj účet
Přihlášení
Menu

Odlehčená velikonoční nádivka

Fitness recepty

Velikonoce jsou časem tradic, ale to neznamená, že si je nemůžeme užít i v lehčí a zdravější verzi. Tahle odlehčená nádivka kombinuje klasické velikonoční chutě s moderním nádechem. Místo těžkého pečiva používáme celozrnné toasty, bílkoviny z cottage sýra a bílků doplňuje svěží špenát, bylinky a jemný kešu krém. A aby to nebyla nuda, šmrnc jí dodá koření Bacon Cheddar a šunka nakrájená na kostičky. Ideální jako hlavní chod nebo s lehkým salátem – tahle nádivka potěší nejen na Velikonoce.

Ingredience:
  • 6 plátků celozrnného toastového chleba
  • 400 g cottage sýra
  • 130 g nasekaného čerstvého špenátu 
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL Kernel Season’s koření Bacon Cheddar 
  • 100 g nakrájené šunky na kostičky
  • 100 g kešu krému Smarfuel
  • 4 listy nasekané bazalky
  • 2 L nasekané pažitky
  • 150 ml bílků Bialka Jaj
Postup:
  1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C.
  2. Toast si nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, zalijeme cottage sýrem, přidáme špenát, sůl, koření, krém, šunku, bazalku a pažitku.
  3. V jiné misce si vyšleháme bílky do tuhého sněhu.
  4. Vyšlehané bílky jemně vmícháme do připravené směsi.
  5. Dáme do formy 25 x 17 cm (nebo do které se těsto vleze) vystlané pečícím papírem.
  6. S alobalem pečeme 40 minut. Poté 10 minut bez něj.
  7. Necháme vychladnout a nazdobíme pažitkou a bazalkou.
  8. Dobrou chuť!

Mohlo by Vás zajímat:

5 tipů, jak se zlepšit | Petr Havlíček a Jirka Vacek radí, jak mít větší a trvalý progres.

Cesta ke zlepšení v jakékoli oblasti – sportu, osobním životě, kariéře – bývá často složitá. V následujících pěti bodech si rozebereme, jak se zlepšit efektivně, udržitelně a dlouhodobě.

Petr Havlíček o lécích na hubnutí: Pozitivní a negativní účinky. Mohou mi pomoci trvale zhubnout?

Obezita je složitý problém, který nemá jednoduché řešení, ale má ho. Přečtěte si článek nebo poslechněte podcast s výživovýcm specialistou Petrem Havlíčkem. 

Sleduj nás: