Můj účet
Přihlášení
Menu

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta. Zdravé a jednoduché.

Tvarohové knedlíky jsou oblíbené, protože jsou nejen rychle hotové, ale hlavně jsou mnohem výživnější a bohaté na bílkoviny. Tento recept je tak hrozně jednoduchý, že ho budute dělat furt a pořád dokola a každý si ho zamiluje.

Tvaroh je skvělou potravinou, kterou bychom měli do jídelníčku zařadit všichni. Je to tradiční mléčný výrobek, má mléčně smetanovou chuť, bílou barvu a jemně krémovitou chuť anebo naopak hrudkovitou konzistenci. Vzniká vysrážením bílkoviny mléka pomocí kulturních mikroorganismů, popř. enzymů. Už z tohoto popisu je zřejmé, že se jedná o zcela přírodní potravinu. Celý článek o tvarohu najdete zde.

Suroviny na 4-5 porcí:
Postup: 
  1. Celá vajíčka smícháme s tvarohem a postupně vmícháme mouku s poteinem (pokud přidáváme).
  2. Těsto bude hutné a lehce lepivé, proto doporučuji si u sebe mouku nechat a vždycky si v ní "namočit" prsty. 
  3. Vrstvu těsta kolem ovoce by neměla být velká.
  4. V osolené vodě vaříme 6-7 minut.
Orientační nutriční informace
Na větší  porci (1/4)
Energetická hodnota
505 kcal
Sacharidy
70 g
Bílkoviny
25 g
Tuky
8g

Co získám přidáním proteinu do vaření a pečení? Nezničí se bílkoviny tepelnou úpravou a jaký druh proteinu je na vaření nejlepší? Na to všechno jsme se zaměřili v tomto videu "PROTEINOVÝ BANÁNOVÝ CHLÉB | 92g bílkovin. Nej protein na pečení? Zničí se protein tepelnou úpravou?"

Zdroj: Tere.fu

Další recepty:

Proteinové Míša Řezy v dietní verzi. 

Čokoládový piškot, vrstva tvarohu a čokoládová poleva. Mrkněte na recept, který snadno můžete obohatit o bílkoviny a "ošidit" o cukr. Zabere vám maximálně hodinku. 


Krtinky aneb vyrob si zdravý krtkův dort.

Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.

 
Sleduj nás i na sociálních sítích: