Určitě každý z nás zná velmi oblíbený dezert a tím jsou skořicové šneky. Pokud si na tomto dezertu rádi pochutnáte, tak Vám doporučujeme se mrknout na náš nový recept. Skořicové šneky jsme doplnili o extra bílkoviny, ubrali jsme přidaný cukr, ale chuť je stále skvělá! Přesvědčte se sami.
Skořice, jako koření, se používala již ve starém Egyptě. V minulosti byla skořice velmi vzácná a byla považována za vhodný dar pro krále. V dnešní době najdete skořici v každém supermarketu. Je však nutné rozeznávat dva druhy skořice, první je skořice čínská a druhou je skořice ,,pravá '' Cejlonská. Hlavním rozdílem je, že v Cejlonské skořici je nižší obsah sloučeniny kumarinu (toxin), který ve vysokých dávkách může způsobovat řadu nepříjemných vedlejších účinků. Dále je Cejlonská skořice jemnější, sladší a méně hořká. Skořice má také řadu pozitivních benefitů. Může přispívat ke správné hladině cholesterolu a k normálnímu krevnímu tlaku. Dále může být účinná při kontrole hladiny cukru v krvi. V kuchyni jí můžete využít k dochucení pokrmu, při vaření či pečení.
Mohlo by Vás zajímat:
Máte rádi lahodnou vůni čerstvě upečených skořicových bagels, když vejdete do pekárny? Pak si náš recept víc než zamilujete. Skořicové bagels podle našeho receptu jsou zcela bez přidaného cukru a upečené ze špaldové mouky. Neváhejte a upečte si je s námi!
Výživový specialista Petr Havlíček přichází s cennými radami, jak by měla vypadat zdravá a vyvážená večeře.