Můj účet
Přihlášení
Menu

Rybízový koláč

Kombinace kyselého rybízu a sladkého těsta je vždy skvělou volbou a sázkou na jistotu. Rybíz skvěle chutná a navíc je nabitý vitamínem C, vitamínem B a obsahuje také menší množství vitamínu E. Z minerálních látek obsahuje větší množství vápníku a železa. Inspirujte se dnešním receptem a upečte si rybízový koláč z rýžové mouky, který skvěle chutná, zasytí a navíc vašemu tělu dodá dávku vitamínů :)

Suroviny:
Postup:
  • Mouku, sladidlo a kypřicí prášek smícháme spolu s rybízem.
  • Vaječné žloutky vyšleháme s mlékem, jablečným octem, vanilkou a flavor drops do pěny.
  • Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.
  • Sypkou směs s rybízem důkladně promícháme s žloutkovou pěnou a nakonec lehce vmícháme i sníh z bílků.
  • Těsto vlijeme do formy, kterou jsme si předem vystříkali olejem.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180° na cca 30-40 minut. 
  • Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme z formy tak, že rybíz bude navrchu.

Mohlo by vás zajímat:

Plněné kakaové sušenky

Jednoduché sušenky z ovesných vloček a mandlové mouky. Bez přidaného cukru, slazeno pouze erythritolem a datlovým sirupem. Lahodná tvarohová vrstva dodá sušenkám osvěžující nádech.

Ananasové řezy na plech

Kombinace ananasu, čokolády a smetanového krému je naprosto luxusní, no posuďte sami. Příprava osvěžujícího dezertu je jednoduchá a rychlá a finálním produktem ohromíte každou návštěvu.

Sleduj nás i na sociálních sítích: