Můj účet
Přihlášení
Menu

Špaldové housky se semínky

Zdravé Večeře

Domácí fit zdravé pečivo není tak složité, jak se o něm traduje. Pokud pomineme kynutí těsta, je to vlastně i rychlý recept. Čerstvé vláčné domácí pečivo máte upečeno do hodinky. Navrch doporučujeme semínka, hrubozrnou sůl nebo třeba sýr. Dietáři nebojte, máme řešení i pro vás. Místo sýru můžete sáhnout po sýrovém Kernel koření, které je vyrobeno z pravého sýru a přitom za nula kalorií. K celozrnné housce přidejte šunku, vajíčka nebo třeba tvarohovou pomazánku a vyvážený a plnohodnotný chod máte na stole.

Ingredience: 

Postup:

  1. Mouky prosejeme přes sýto.
  2. Do důlku v mouce, který jsme si udělali, nadrolíme kvasnice a nasypeme cukr.
  3. Přidáme sůl, kmín a zalijeme vlažnou vodou.
  4. Těsto důkladně propracujeme.
  5. Necháme kynout pod utěrkou na teplém místě alespoň 45 minut. 
  6. Pomocí namaštěných ruk vytvoříme 2 bochánky a přemístíme je na plech, vyložený pečícím papírem.
  7. Posypeme semínky a dáme péct do předehřáté trouby na cca 35-45 minut.

NÁŠ TIP: Kernel kořenící směsi jsou z pravého sýru, přesto se jedná o surovinu vhodnou do diety. Koření bez chemických složek se skvěle hodí na dochucení masa, rýže, zeleniny nebo popcornu. Jednotlivé varianty jsou vyráběné s podílem opravdového čedaru, parmezánu či smetany.


Zdroj: Eliška Ságnerová

Mohlo by vás zajímat:

Jablkový dortík

Kombinace jablek a skořice je dokonalá! Pokud jste fanoušky této kombinace, rozhodně vyzkoušejte náš jablkový dortík. Nejlépe chutná vychlazený.

Ovesno-dýňový chlebíček

Vyzkoušejte chutnou a zdravou alternativu běžného pečiva. Jednoduchý ovesno-dýňový chlebíček budete mít hotový během pár minut

Sleduj nás i na sociálních sítích: