Můj účet
Přihlášení
Menu

Vánoční pekanové sušenky

Vstupte do světa vánočního kouzla s naším receptem na pekanové sušenky, které přinášejí chuť a vůni svátečních radostí do vaší kuchyně. Co ještě lákavější? Vánoční pekanové sušenky nepotřebují dlouhé uležení, takže je můžete upéct na poslední chvíli. Pokud máte raději vlašské ořechy, celý recept lze aplikovat i s vlašáky.

Příprava těsta: 20 minut
Doba pečení: 10 - 15 minut
Zdobení: 20 minut

Suroviny na cca 40 sušenek:

Postup: 

Nejdříve si smícháme všechny suché suroviny, poté přidáme změklé máslo, žloutky a pekanový krém. Uhněteme celistvou hmotu, kterou dáme nejlépe přes noc do lednice. Z těsta uděláme malé kuličky (8 - 10 g), které lehce rozmáčkneme vidličkou. Pečeme na 150 stupňů 10 - 15 minut. Po vychladnutí si rozehřejeme bílou čokoládu, do které přidáme lžíči pekanového másla a promícháme. Čokoládu dáme lžičkou na sušenku a přilepíme pekanový ořech. 

Co je sladidlo Erythritol

Erythritol můžeme označit jako "přírodní" sladidlo, protože jeho výchozí látka, glukóza, která je získávána z přírodních zdrojů, jako je kukuřice, pšenice nebo hroznový cukr. Samotný erythritol je produkt fermentace glukózy pomocí mikroorganismů, což je proces, který se v přírodě vyskytuje. Erythritol má velmi nízký glykemický index a nezvyšuje hladinu cukru v krvi. Erythritol obsahuje přibližně 0,2 kilokalorie na 1 gram. Klasický cukr obasuje 4 kilokalorie na 1 gram. 


Šufan pekanové máslo

Pekany jsou ořechy, které se vyznačují bohatou ořechovou chutí, která lidem často připomíná vánoce.  Pekany obsahují nenasycené mastné kyseliny omega-3 a omega-6, a jsou bohaté na minerální látky. Stejně jako jiné druhy ořechů mají i pekany vysokou výživovou hodnotu. Pekanové ořechy využijete i v kuchyni na mnoho různých způsobů. Jsou skvělé pro přípravu pomazánek, směsí na pečivo, do jogurtů, müsli, dezertů a dokonce i v zeleninových salátech. 


Mohlo by vás zajímat: 

Proteinová vánočka | Fitness proteinové cukroví

Že zdravá strava znamená jen kuře s rýží a okurku? Kdepak! Naše vánočka obsahuje spoustu bílkovin a dalších důležitých živin, ale zároveň voní i chutná jako od babičky. Přesvědčte se sami a upečte si jí s námi!

Linecké cukroví a medové perníčky | Fitness proteinové cukroví

Jídelníček by měl být vyvážený. To znamená kousek cukroví do každé ruky, souhlasíte? Pokud ano, vyzkoušejte naše proteinové verze klasických vánočních dobrot a dejte nám vědět, který druh bude vaším favoritem.

Sleduj nás i na sociálních sítích: