Můj účet
Přihlášení
Menu

Vzorový jídelníček do krabičky 2588 Kcal | High Carb

Připravili jsme si pro vás ukázkový vysoko sacharidový jídelníček. Vysoko sacharidová tzv. high carb strava je založená na vyšším podílu sacharidů ve stravě oproti tukům. Nicméně nic se nemá přehánět a tuky bychom z naší stravy rozhodně neměli vyloučit, jelikož jsou důležité např. pro náš hormonální systém nebo vstřebávání vitamínů.

Tento vzorový jídelníček má kalorickou hodnotu 2588 kcal. 

Toto celé menu na den má 2588 kcal, 163 g bílkovin, 322 g sacharidů a 72 g tuků a je rozděleno do pěti porcí.

Snídaně: Skořicové lívance

1 porce obsahuje 465 Kcal, Sacharidy 70 g, Bílkoviny 26 g, Tuky 9 g

Tahle snídaně chce trošku více kuchařského umu, nicméně vám garantujeme, že jste nadýchanější lívance nejedli. Oddělte si bílky od žloutků. V jedné míse vyšlehejte bílky, v druhé míse vyšlehejte xylitol, mléko a žloutky do pěny. Do druhé mísy zamíchejte všechny suché ingredience, nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků. Doplňte o ovoce.

Ingredience:
✅ 250 g rýžové mouky
✅ 3 vejce
✅ 400 ml mléka
✅ 1,5 PL skořice
✅ 60 g proteinu
✅ 3 PL xylitolu
✅ 1/2 prášku do pečiva, sůl
cooking spray
✅ ovoce, marmeláda nebo Jelly


Svačina: Extrifit Break

1 porce obsahuje 431 Kcal, Sacharidy 60 g, Bílkoviny 32 g, Tuky 7 g

Znáte slogan energie sbalená na cesty? Tak tohle přesně sedí k breaku. Jedna porce obsahuje 50 g sacharidů, 25 g proteinu a jenom 4,3 g tuku. My jsme tenhle “prášek“ zalili 200 ml horkého mléka, ale postačí vám i voda a máte hotové plnohodnotné jídlo.

Ingredience:
Extrifit Break
Dokonalé kompletní jídlo se zastoupením 25g syrovátkového proteinu v každém sáčku a všech zásadních nutričních složek pro svalový růst! Žádné vaření - vše za studena. Příprava 1 minutu. Receptury jsou sestaveny i pro ty nejnáročnější sportovce.


Oběd - Losos s opečenými bramborami

1 porce obsahuje 635 Kcal, Sacharidy 52 g, Bílkoviny 46 g, Tuky 27 g

Ryby by ve vašem jídelníčku rozhodně neměly chybět, zkuste tuhle rychlovku, kterou máte do 25 minut hotovou. Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Brambory omyjte, nakrájejte na plátky cca 0,5 cm tlusté, rozprostřete je na pečící papír. Brambory nesolte, jen je poprašte olejem a dejte do trouby na 20 minut. Lososa okořeňte, osolte a dejte ho péct v alobalu společně s bramborami. Přejeme dobrou chuť.

Ingredience:
✅ 250 g syrových brambor
✅ cooking spray
✅ 180 g lososa
✅ zelenina
✅ Kernel Season's Garlic Parmesan
✅ rozmarýn


Svačina - Jablečný dezert do skleničky

1 porce obsahuje 402 Kcal, Sacharidy 72 g, Bílkoviny 15 g, Tuky 6 g

Větší jablíčko si oloupejte a nastrouhejte nahrubo. V hrnci povařte jablko a 150 ml vody, přidejte pudingový prášek a vařte dalších 7 minut. Doslaďte flavdrops. Do sklenice vrstvěte na střídačku piškoty a směs, nahoru přijde tvaroh.

Ingredience:
✅ 1 jablko
✅ 10 g vanilkového pudinkového prášku
✅ skořice
✅ vanilkové flavdrops
✅ 35 g celozrnných piškotů
✅ 100 g polotučného tvarohu


Večeře - Špagety se smetanovou omáčkou

1 porce obsahuje 655 Kcal, Sacharidy 68 g, Bílkoviny 44 g, Tuky 23 g

Špagety nemusí být nutně jen s kečupem, zkuste naší fit smetanovou omáčku hotovou za pár minut. Špagety si uvařte dle návodu, mezitím si na pánvi orestujte kuřecí maso na ghíčku. Poté do směsi přidejte žervé, nastrouhanou goudu, koření a na samotný závěr smetanu a 3 PL vody ze špaget. Směs smíchejte s uvařenými špagetami a posypte bazalkou.

Ingredience:
✅ 100 g celozrnných špaget
✅ 100 g kuřecích prsou
✅ 50 ml smetany
✅ 20 g žervé sýru
✅ 20 g goudy
✅ 1 ČL ghí
✅ Kernel Season's Butter


Mohlo by vás zajímat:

Vzorový jídelníček do krabičky 2174 kcal

Jídlo do krabiček na celý den. 2174 kcal ve čtyřech chutných jídel, která dodají energii a spoustu vitamínů a minerálů. V malinách se ukrývá vitamín C, B a Hořčík, banán a špenát jsou bohaté na hořčík a draslík. 

Vzorový jídelníček do krabičky 1817 kcal | VEGAN

Úskalím veganské stravy může být nedostatek kvalitních bílkovin. Jednou z cest jak si tuto makroživinu doplnit je sypký protein. Inspirujte se z vzorového jídelníčku, ve kterém najdete také recept na výbornou veganskou horkou čokoládu.

Sleduj nás i na sociálních sítích.