Můj účet
Přihlášení
Menu

Nejlepší cviky na zadek. Pevné a kulaté hýždě. Celý trénink + tipy, jak na to.

Chcete mít pěkný a kulatý zadek, ale nevíte pořádně, jak na to? Snažíte se a pořád výsledky nejsou? Zkuste tento trénink s Terezou pod vedením trenéra Jirky Vacka. Behěm celého videa dává Jirka užitečné rady a tipy, tak video dokoukejte až do konce. 

Trénink č. 1

Trénink č. 2

Popis cviků:

1) HIP THRUST

Výchozí poloha je v sedě zády k lavičce/bedně. Opřete se o ni spodní částí lopatek. Osu úmístíte nad stydkou kost. (pokud budete cvičit se zátěží) a pevně se opřete do chodidel. Vzdálenost mezi chodidly by měla alespoň na šířku pánve/boků a špičky směřují lehce ven. S výdechem a kontrakcí sedacích svalů zvedáte závaží směrem ke stropu. Při zvedání nepoužívejte svaly zad. Ve vrchní fázi cviku zatnete hýžďové svaly, vystrčíte boky dopředu s výdechem dolů.

2) RUMUNSKÝ MRTVÝ TAH

Uchopte osu asi na šíři ramen. Postoj mějtě na šířku pánve nebo trochu širší a špičky lehce směřují vně. Mírně pokrčte kolena. S nádechem činku pouštíte přímo dolů tak, že posouváte boky dozadu za sebe. Osa kopíruje holeně. S výdechem se vracíte zpět a v závěru můžete zatnou hýžďové svaly.


Náš tip: Nezapomeň na bílkoviny

Ať už budujete svalovou hmotu nebo vám jde o spalování tuků, bílkoviny jsou podstatnou součástí stravy. Protein doplňujte po cvičení, pro rychlejší přísun živin svalům a lepší regeneraci a můžete si ho vychutnat i jako svačinu. Díky bílkovinám se budete cítit déle sytí a navíc si na něm pochutnáte.


3) PLIE DŘEP

Široký postoj, postavíme se na kotouče nebo nějaký schůdky, abychom mohli jít zadek dostatečně hluboko. Širší stoj rozkročný a špičky směřujů lehce směrem ven. Váha je hlavně v patách. Nadechneme se a jdeme dolů. Dole v pozici chvíli vydržíme, stáhneme hýžďové svaly a jdeme s výdechem nahoru a nahoře lehce podsadíme pánev. 

4) ZAKOPÁVÁNÍ

Lehnete se na lavici. Lehce nadzvedněte hrudník a břicho pod bedry jsou bezpodmínečeně přilepené k lavici, nesmíte je nadzvedat. Kolena musí být lehce pod hranou lavice a při kontrakci je pocitově nadzvedneme. Nohy  jsou na šířku ramen a špičky tlačte k sobě. Kolena nikdy nesmíte pustit na doraz. V výdechem nohy přitahujete s nádechem pouštíte dolů. 


✅ posilovací guma - latexová
✅ pro ještě efektivnější zapojení hýžďových svalů
✅ skvělá i pro domácí cvičení a posilování
✅ super cena


5) ROZNOŽOVÁNÍ

Výchozí poloha je v sedě na lavici s lehkým předklonem. Důležité je tlačit vnější stranou stehen a ne koleny. S výdechem tlačíte od sebe držíte v lehké kontraci s nádechem povolujete zpět. 

Zdroj: Tereza Fuková

Mohlo by Vás zajímat: 

TOP 5 SUPLEMENTŮ | Nejlepší doplňky stravy pro sportovce i nesportovce. Jaká suplementace má cenu?

Trenér Jirka Vacek vám ukáže nejlepší fitness doplňky stravy pro sportovce, ale i nesportující část populace. Jedná se o deficitní vitamíny a minerály, které v našem těle chybí. Jak se projevuje jejich nedostatek?

Nejlepší spalovače tuků. Mají smysl? Jaký je nejlepší a která látka v něm nesmí chybět? Jak poznám, že funguje? 

Spalovačí tuků vám pomůžou se zbavit přebytečného tuku. Jak fungují, které látka je nejlepší na hubnutí a jak poznáte, že spalovač funguje?

Jak správně a efektivně hubnout? Jak zrychlit metabolismus? Zavodnění organismu. Jak vypočítat bazální metabolismus.

Odpovídáme na důležité otázky které se týkají hubnutí. Návod jak si vypočítat bazální metabolismus a jak si udržet váhu.

Zásobník cviků na zadek. Nejlepší cviky pro pevný a kulatý zadek. Top 10 cviků.

Pevný a kulatý zadek je snem každé holky. Máme pro vás několik cviků, které vám pomohou hýžďové svaly zpevnit i zakulatit. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: