Můj účet
Přihlášení
Menu

Fit citronový koláč bez cukru

Zdravé Dezerty

Pečení s citronem je vždy skvělou kombinací. Dezert je díky citronu osvěžující, ne tolik hutný, zkrátka se jí úplně sám. Abyste si jej mohli dopřát zcela bez výčitek a zapadl do vaší fit snahy, připravili jsme jej bez cukru a klasické mouky. Jako náhradu cukru můžete použít erythritol nebo třeba stévii a místo klasické mouky sáhněte po špaldové.

Suroviny:


NÁŠ TIP: Místo erythritolu můžete použít také stévii či jiné práškové sladidlo. Skvělé je např. Prom-in cukr a steviol. Má stejnou chuť jako cukr klasický, jen s tím rozdílem, že v jedné lžičce je pouze 14 kcal. Sladidlo se chová stejně jako cukr a perefektně se tak hodí do vaření a pečení.


Postup:

  1. Smícháme mouku, kypřicí prášek, citronovou kůru spolu s mandlovým mlékem, jablečným pyré a citronovou šťávou.
  2. Vaječné bílky vyšleháme s erythritolem do tuhého sněhu a lehce přimícháme do těsta.
  3. Nakonec vmícháme i čekankový sirup.
  4. Těsto vlijeme do čtvercové formy, kterou jsme si vymazali olejem.
  5. Pečeme v předehřáté troubě na 200° cca 25-35 minut.

Mohlo by Vás zajímat:

Ananasové řezy na plech

Kombinace ananasu, čokolády a smetanového krému je naprosto luxusní, no posuďte sami. Příprava osvěžujícího dezertu je jednoduchá a rychlá a finálním produktem ohromíte každou návštěvu.

Tvarohový cheesecake s jahodami a želatinou

Tvarohový cheesecake s jahodami a želatinou nadchne každého. Místo klasických sušenek jsme korpus upekli z vloček, kokosové mouky, mandlí a trochou másla. Vyzkoušejte odlehčenější verzi klasického dezertu i vy.

Sleduj nás i na sociálních sítích: