Můj účet
Přihlášení
Menu

Fit extra čokoládové muffiny

Zdravé Dezerty

Vyzkoušejte fitness čokomuffíky ze špaldové mouky a zakysané smetany. Muffiny můžete udělat extra čokoládové z klasické čokolády, zdravější z hořké čokolády, nebo si recept lehce upravit pro méně cukrovou a dietnější variantu. V receptu vám prozradíme, jak na to.

Ingredience:

Postup:

  1. Smícháme všechny sypké ingredience, včetně nasekané čokolády. 
  2. Následně přidáme vejce, rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu.
  3. Vše důkladně promícháme.
  4. Muffinové formičky plníme těstem.
  5. Dáme do předehřáté trouby na 180° a pečeme cca 35-45 minut.

NÁŠ TIP č.1: Pro méně cukrovou variantu doporučujeme sáhnout po čokoládě od Šufana. Čokoláda je ve formě malých granulek až spíše prášku a je skutečně čokoládová, stačí tak přidat opravdu malé množství. Pro extra čokoládovou chuť a bílkoviny navíc pak doporučujeme přimíchat čokoládový protein. Pokud bude těsto příliš husté, nařeďte kapkou mléka.


Zdroj: Eliška Ságnerová

Mohlo by vás zajímat:

Fit ovesný jablečný koláč

Jednoduchý a rychlý recept pouze z pár ingrediencí. K dnešnímu receptu vám stačí 6 ingrediencí, necelá hodinka času a fit jablečný ovesný koláč je na světě. Žádý přidaný cukr, minimum tuku a lahodná sladká chuť jablíček.

Pomerančový mugcake s vanilkovým proteinem

Lahodný nadýchaný minidortík hotový do 4 minut, bez zapnutí trouby a ušpinění hory nádobí. Mugcake je makrofriendly a plný bílkovin. My jsme tentokrát připravili mugcake v kombinaci vanilkový protein a osvěžující pomeranče.

Sleduj nás i na sociálních sítích: