Můj účet
Přihlášení
Menu

Jak vybrat kvalitní protein? Nejlepší přírodní syrovátkový protein.

Dostatečný příjem bílkovin je zásadní pro každého z nás, ať už se věnujeme sportu nebo ne. Proteiny jsou klíčové pro správné fungování našeho těla a mají mnoho důležitých funkcí:

  • jsou stavební složkou buněk a tkání
  • zprostředkovávají transport látek po těle
  • jsou zdrojem esenciálních aminokyselin, které si tělo samo neumí vyrobit
  • mohou sloužit jako zdroj energie
  • jsou nepostradatelné, při budování svalové hmoty
  • ze všech makroživin mají největší schopnost zasytit, to je ten důvod, proč by neměly chybět v žádném redukčním jídelníčku
  • ze všech makroživin mají největší termický efekt (tj. tělo spotřebuje asi 30% jejich energie na trávení)

Pokud nemáte dostatek bílkovin z běžné stravy, ať už kvůli vyšší fyzické aktivitě nebo nedostatku bílkovin ve stravě, je super volbou doplnit bílkoviny prostřednictvím proteinového nápoje. Proteiny dokáží zajistit, že naše tělo dostane potřebné živiny pro optimální zdraví a výkon.

Jak vybrat kvalitní protein?

Termín 100 % přírodní protein označuje protein, ktery neobsahuje žádné umělé přísady, aditiva ani geneticky modifikované organismy (GMO). Toto označení zdůrazňuje čistotu produktu, což ocení ti, kteří preferují přírodní potraviny. Protein by měl mít tyto vlastnosti: 

  • Bez umělých dochucovadel
  • Bez chemických přísad
  • Bez zbytečných aditiv
  • Slazené přírodními sladidly

Mnoho lidí nechce užívat umělá sladila a barviva a proto hledá přírodní syrovátkový protein. Jirka Vacek na toto téma proto natočil video, aby objasnil otázky s tím spojené, jako proč jsou přírodní proteiny dražší, proč nemají tak dobrou chuť nebo čím se na etiketě řídit, při výběru proteinu.


Nejlepší přírodní proteiny:
 

Prom-in CFM Clean

Zcela přírodní vyrobený z nativního syrovátkového proteinu. K ochucení jsou použity přírodní suroviny žádná umělá sladidla ani barviva, přesto je protein krémový a opravdu chutný, navíc je obohacen o trávicí enzymy.

SmartFuel 100 % whey protein 

Protein je získán přímo z čerstvého mléka pocházejícího od krav z kontrolovaných evropských chovů, pasoucích se na pastvinách a krmených výhradně trávou. Příchuť NATURAL neobsahuje, žádná dochucovadla ani jiná aditiva.

BiotechUSA Iso Whey Zero Natural

Protein obsahuje až 95 % kvalitního syrovátkového izolátu. Proces výroby probíhá mikro a ultrafiltrací při nízkých teplotách tak, aby nedošlo k poškození struktury obsažených bílkovin. Ocení ho i lidé, co mají problém trávit laktózu, protože díky filtracím je jí protein zbaven.

MyoTec I Love BIO Protein

Špičkové zdroje bílkovin garantovaného původu a čistoty v certifikované kvalitě BIO. Základ tvoří výběrová směs bílkovin v garantovaném poměru 1:1 (nedenaturovaný syrovátkový proteinový koncentrát a nativní mléčný proteinový koncentrát) z lokální rakouské produkce.

Reflex Natural Whey

Protein zpracovaný CFM metodou neobsahuje žádná umělá aditiva. Obsahuje patentovanou formu Digezyme, což je kombinace jedenácti enzymů a probiotické kultury lactospore. Neobsahuje syntetická sladidla (aspartam, sukralóza, acesulfam K atd.), umělá barviva ani zahušťovadla zahušťovadla (guarová guma, polydextróza atd.)


Mohlo by vás zajímat: 

Magnesium malát: Skvělá forma hořčíku pro lepší výkon a regeneraci

Maximalizujte svůj výkon a omezte únavu díky energizující formě hořčíku.

Jak vybrat kvalitní multivitamín?

Multivitamíny jsou nejprodávanější doplňky stravy na trhu a není divu, všechny tyto  mikronutrienty se podílejí na správném fungování celého organismu.

Petr Havlíček o bílkovinách ▷ Ideální poměr rostlinné vs. živočišné. Nadýmání. Protein na pečení?

Výživový specialista Petr Havlíček odpovídá na nejčastější otázky ohledně příjmu bílkovin ve stravě. 

Sleduj nás: