Můj účet
Přihlášení
Menu

Jak vybrat kvalitní protein? Nejlepší přírodní syrovátkový protein.

Na dostatečný příjem bílkovin by měl dbát každý z nás, ať už jste aktivní sportovec nebo ne. Proteiny mají na starost mhoho funkcí. Jsou nezbytné pro fungování celého organismu:

  • jsou stavební složkou buněk a tkání
  • zprostředkovávají transport látek po těle
  • jsou zdrojem esenciálních aminokyselin, které si tělo samo neumí vyrobit
  • mohou sloužit jako zdroj energie
  • jsou nepostradatelné, při budování svalové hmoty
  • ze všech makroživin mají největší schopnost zasytit, to je ten důvod, proč by neměly chybět v žádném redukčním jídelníčku
  • ze všech makroživin mají největší termický efekt (tj. tělo spotřebuje asi 30% jejich energie na trávení)

Jak vybrat kvalitní protein?

Mnoho lidí nechce užívat umělá sladila a barviva a proto hledá přírodní syrovátkový protein. Jirka Vacek na toto téma proto natočil video, aby objasnil otázky s tím spojené, jako proč jsou přírodní proteiny dražší, proč nemají tak dobrou chuť nebo čím se na etiketě řídit, při výběru proteinu.

O čem je ve videu řeč:

0:00 Úvod
1:55 Jak poznat kvalitní syrovátkový protein?
3:00 Na co koukat u výběr proteinu?
6:45 Pro koho se vyplatí maximální kvalita?
8:10 Kvalita na úkor chuti? Ne, opravdu nejsou zkažené.
13:45 České značky mají jedny z nejkvalitnějších proteinů.
19:00 Proč si lidé myslí, že je koncentrát nekvalitní? Je tomu tak?
22:00 Extrifit a Nutrend jsou zastaralé? Rozhodně ne.
25:00 Shrnutí. Blastní látky, aromata, barviva.

Tipy na přírodní proteiny od Jirky Vacka:

MyoTec I Love BIO Protein 1400 g

Špičkové zdroje bílkovin garantovaného původu a čistoty v certifikované kvalitě BIO. Základ tvoří výběrová směs bílkovin v garantovaném poměru 1:1 (nedenaturovaný syrovátkový proteinový koncentrát a nativní mléčný proteinový koncentrát) z lokální rakouské produkce s nejvyššími standardy s garancí jasného původu, použité mléko z biofarem v Rakousku, Švýcarsku, Německu a Velké Británii. Produkt je GMO free, bez obsahu umělých sladidel, syntetických složek a balastních aditiv.


Prom-in CFM Clean 1000g

Zcela přírodní proteinový suplement vyrobený z nativního syrovátkového proteinu. K ochucení jsou použity přírodní suroviny žádná umělá sladidla ani barviva. Díky použití kvalitních surovin jsme dosáhli krémové delikátní chuti. Produkt je obohacen o probiotika a enzymy. V jedné porci je 29 g bílkovin.


Reflex Natural Whey 2,27 kg

Protein zpracovaný CFM metodou na podporu růstu svalové hmoty, který je vhodný i při dietě. Neobsahuje žádná umělá aditiva. Obsahuje patentovanou formu Digezyme, což je exkluzivní kombinace jedenácti enzymů a probiotické kultury lactospore. Neobsahuje syntetické příchutě, umělá sladidla (aspartam, sukralóza, acesulfam K atd.) umělá barviva ani zahušťovadla zahušťovadla (guarová guma, polydextróza atd.), protispékavé látky (fosforečnan vápenatý, oxid křemičitý atd.), umělá ochucovadla a další.


BiotechUSA Iso Whey Zero Natural

Protein obsahuje až 95 % kvalitního syrovátkového izolátu. Proces výroby probíhá mikro a ultrafiltrací při nízkých teplotách tak, aby nedošlo k poškození struktury obsažených bílkovin. Syrovátkový izolát je forma bílkovin s rychlou vstřebatelností. Je ideální po cvičení anebo kdykoliv během dne jako svačina. Izolát má na rozdíl od klasických koncentrátů nižší obsah jednoduchých sacharidů (cukrů). Díky nízkému množství tuků a cukrů je vhodný i do diety. Ocení ho i lidé, co mají problém trávit laktózu, protože díky filtracím je jí protein zbaven.

Mohlo by vás zajímat: 

Kde všude najdu bílkoviny?

Bílkoviny jsou v lidské výživě naprosto nepostradatelné a mají velké množství potenciálních benefitů pro lidské zdraví, celkovou vitalitu a v neposlední řadě i budování svalové hmoty či redukci nadbytečného tuku. Dnes se dozvíte, jak probíhá jejich metabolismus, kolik bílkovin jíst a kde všude je najdete.

Která umělá sladidla jsou škodlivá?

Jen těžko byste hledali kontroverznější složku potravy než umělá sladidla. A není se čemu divit, protože jejich vlastnosti jsou velmi dobré a obsahují mnohem méně kalorií, nebo žádné. Neměli bychom se ale umělých sladidel bát? Mají nějaká negativa přímo ohrožující naše zdraví?

Sleduj nás i na sociálních sítích: