Můj účet
Přihlášení
Menu

Nejlepší cviky na břicho. Nejúčinnější cvičení pro štíhlé bříško.

Zaručené cviky na břicho, které opravdu fungují jsou zdánlivě ty obyčejné. Pokud je budete cvičit správně a intenzivně, výsledky se dostaví. Máme pro vás seznam účinných cviků pro ploché břicho. Věříme, že každý z vás už ví, že hubnutí břicha není pouze o cvičení břišních svalů, ale i o celkovém jídelníčku a cvičení celého těla.

Stačí natáhnout podloužku, zmáčknout „play“ a Tereza vás provede celým tréninkem. 

Kombinace cviků na spodní břicho, šikmé břišní svaly tedy cviky na boky - „madla lásky“ a přední břišní svaly, nazývané six pack, které jsou vhodné i pro uplné začátečníky.

Jak správně dýchat při cvičení břicha? 

Dech je základem celého cvičení, díky správnému dechu se zapojí břišní svaly, tak jak mají, a my jím můžeme podpořit kontrakci a zvýšit účinnost celého cvičení. Pamatujte, že při zkracování (stahování) břišních svalů je vždy výdech, protože tak maximalizujete stažení svalů. Pokud provádíte cvik na výdrž myslete na pravidelné dýchání bez zadržování dechu. 

1. NŮŽKY (SCISSORS)

Ležíte na zádech na podložce, ruce si můžete dát pod zadek. Pokud je cvik na vás těžký, opřete se o lokty. Nohy jsou několik centimetrů nad podložkou, natažené a střídavě je roztahujete a křižmo přes sebe snožujete. Při cvičení pravidelně dýchejte. 

2. JÍZDNÍ KOPY - CYKLISTICKÉ ZKRACOVAČKY (TWIST CRUNCHES)

Lehněte si na záda a dejte ruce za hlavu. Zvedněte nohy tak, aby byly v kolenou mírně ohnuté. Následně střídavými pohyby s výdechem přitahujte pravý loket k levému kolenu a pak levý loket k pravému kolenu.

3. ZKRACOVAČKY S NOHAMA KOLMO (TOE TOUCH)

Lehněte si na záda a nohy zvednete tak, aby s tělem svíraly pravý úhel. S výdechem nadzvedáváte horní polovinu zad a rukama se dotýkáte palců (kotníků). Hlavu po celou dobu provádění cviků nepokládáme, bradu vsuňte do krku a protahujte se za temenní kostí, tím nebudete přetěžovat krční páteř.

4. SEDY LEHY - SKLAPOVAČKY (V-CRUNCH)

Lehněte si na záda, kolena jsou pokrčená na podložce. Nadechněte se a s výdechem se zvedáte ke kolenům. S nádechem se pomalu vracíte na podložku. Tento cvik je opravdu účinný, protože pracují všechny břišní svaly, proto je podstatné provádět jej plynule bez škubání.

5. KMITÁNÍ NOHAMA (FLUTTER KICKS)

Výchozí poloha je na zádech. Ruce máte lehce od sebe nebo zastrčené pod zadkem, na podporu dolní části zad. Obě nohy zvedněte několik centimetrů od podlahy a střídavě kopete nohama nahoru a dolů.

6. PRKNO (PLANK)

Ač se to nezdá, tento cvik stejně účinný jako klasické zkracovačky pro přímý břišní sval a vnější šikmý sval břicha se posílí o 130 % procent účinněji. Předloktí položte na zem a opřete se o špičky. Tělo je jako prkno, hlavu nezvedáme nahoru ani dolů, protahujte se za temenní kostí. Zatněte hýžďové i břišní svaly a vydržte několik sekund v pozici a myslete na pravidelný dech. 

7. ZVEDÁNÍ NOHOU (BACK LIFTS)

Lehněte si na yoga matku. Ruce si dejte lehce pod zadek a nohy zvedněte nahoru, aby svíraly pravý úhel s tělem. Propnuté nohy pouštíte dolů a s výdechem přitahujete zpět a při to nadzvedáváte pánev. Cvičení si můžete zjednodušit tak, že budete pouštět pouze nohy nahoru a dolů.

8. RUSKÉ ZVRATY (RUSSIAN TWIST)

Posaďte se na zem, nohy jsou pokrčené nad podložkou pro snadnější verzi je můžete opřít o paty. Zakloňte se s rovnými zády lehce směrem dozadu. Spojte natažené ruce a hrudní část páteře spolu s rukama začneme s výdechem rotovat do jedné strany. S nádechem se vracíme zpět na střed a s dalším výdechem pokračujeme rotací do druhé strany.

9. POKLÁDÁNÍ NOHOU NA BOK

Lehněte si na podložku, ruce natáhněte mírně od sebe, nohy zvednete tak, aby stehna a trup svíraly pravý úhel, kolena pokrčte. S výdechem pouštíme nohy v bok, jen tak daleko, jak nám to dovolí záda, která se nesmí odlepit od podložky. S nádechem zpět na střed.

10. ZKRACOVAČKY (SIMPLE CRUNCHES)

Lehněte si na záda, ruce dejte na prsa, natáhněte je před sebe nebo si je dejte za hlavu (ale nepřidržujte si jí rukama). Pokrčte nohy a opřete je o podložku. Nadzvedněte hrudní část a kmitavými pohyby s výdechem přitahujte tělo ke kolenům.


Naše tipy pokud chcete formovat postavu:

✅ Bílkoviny jsou nepostradatelnou složkou naší potravy, jsou stavební jednotkou aktivní hmoty, která je při hubnutí nepostradatelná, protože je "žroutem" energie. Díky bílkovinám se cítíme déle sytí, proteinem můžeme nahradit svačinu nebo zahnat chuť na něco sladkého. 

Czech Virus Vícesložkový protein MPS-5 PRO

Proteinový nápoj složený z 5 různých zdrojů bílkovin vhodný i po tréninku. Protien je navíc doplněn o trávicí enzymy pro ještě lepší vstřebatelnost bílkovin a štěpení laktózy. 

SMARTFUEL 100 % whey protein 

Protein je přímo z čerstvého mléka od krav z kontrolovaných EU chovů, pasoucích se na pastvinách, výsledkem je nejvyšší kvalita bez zbytečných aditiv. Syrovátkový koncentrát je vhodný pro sportovce i k běžnému doplnění bílkovin. Podporuje regeneraci, udržení a budování svalové hmoty.


✅ Při formování postavy je nejdůležitější kvalitní a vyvážená strava a pravidelný pohyb. Spalovače jako takové vám super postavu nevymakají, ale jako berlička k perfektnímu jídelníčku a tréninku poslouží skvěle.

Prom-in Lean Solution

Spalovač tuků nabízí jedinečný 3 fázový komplex pro optimální kontrolu tělesné hmotnosti. Tento komplexní spalovač je unikátní díky extra vysokému množství účinných složek: acetyl-L-karnitin HCl, extrakt zeleného čaje,L-tyrosin, kofein, kajenský pepř a synefrin, který podporuje termoregulační proces. Díky kofeinu a kajenskému pepři dosáhnete správného "nakopnutí" před tréninkem a podporu zvýšeného pocení.

Nutrend Fat direct

Fat Direct je jedinečný nejen svým složením, ale i dobou použití. Je prvním nočním spalovačem od Nutrendu. Je speciálně vyvinut k odbourávání tuků ve spánku. Receptura obsahuje výtažky z mořských řas wakame, ale i z garcinie cambogie a ze zelené kávy (bez kofeinu).

Extrifit Thermogel

Komplexní termogenní spalovač tuků, připravený k okamžité konzumaci v několika skvělých příchutích ve fromě gelu. Určený pro všechny sportovce, kteří usilují o maximální vyrýsování a redukci podkožního tuku, a to díky svému obsahu termogenních látek (např. synefrin, extrakt ze zeleného čaje a další), stimulantů (kofein, taurin aj.) a dalších účinných látek, které ovlivňují metabolismus tuků (HCA, karnitin, chrom a další). 

Chcete víc cvičení na břicho? Máme pro vás další cvičení s Terezou.


Jak správně a efektivně hubnout? Jak zrychlit metabolismus? Zavodnění organismu. Jak vypočítat bazální metabolismus.


Jenom břicho cvičit nestačí. Trénujte komplexně celé tělo.

Nejlepší cviky na zadek s krátkou odporovou gumou.

Jak zpevnit a zakulatit hýžďové svaly? Pořiď si odporové booty bandy a společně s našimi workouty to zmákeš.

Tréninkový plán pro začátečníky

Popularita posilování raketově roste. Informace, které musíte pro správný trénink pochopit, jsou však velmi obsáhle. V dnešním článku se vám pokusíme vysvětlit podle čeho si sestavit vlastní tréninkový plán tak, aby byl vhodný právě pro vás.

Je pro hubnutí lepší silový trénink nebo kradio?

Silový trénink, nebo kardio? Při hubnutí většina z nás preferuje kardio před tvrdším tréninkem, je to správně? Jaké má silový trénink plusy, které kardio nenabízí?

Sleduj nás i na sociálních sítích: