Můj účet
Přihlášení
Menu

Nejlepší proteinové tyčinky | RECENZE 2024

Sháníte-li nízkokalorickou proteinovou tyčinku nebo byste rádi nahradili sladkou čokoládovou tyčinku za zdravější variantu, která je navíc obohacena kvalitními bílkovinami, pak jsme pro vás vybrali to nejlepší z nabídky nejkvalitnějších a nejoblíbenějších proteinovek na trhu.

SmartFuel protein bar

Tyčinka obsahuje pouze přírodní suroviny a v každé porci je 20 g kvalitních bílkovin ze syrovátkového koncentrátu a mléčného proteinu. Je bez umělých sladidel, dochucovadel, barviv a je slazena přírodním sladidlem erythritol. Najdete v ní dle příchutě ořechy, sušené ovoce, skořici, čokoládu a je obohacena o prebiotickou vlákninu pro podporu trávení, navíc je přirozeně bezlepková a neobsahuje žádný přidaný cukr

Prom-in Pure bar

Proteinová tyčinka s vynikajícím složením a skvělou chutí. Každá proteinová tyčinka obsahuje 20 g bílkovin ze směsi CFM mléčného syrovátkového koncentrátu a micelárního kaseinu. Neobsahuje přidaný cukr, ani umělá sladial, ale je doslazena přírodním sladidlem ze stévie a je také obohacena o vlákninu a zdravé tuky z mandlí nebo pistácií. Tyčinky Pure bar neobsahuje žádná umělá barviva, sladidla ani dochucovadla. 

BiotechUSA Zero bar

Jedna z nejprodávanějších tyčinek a to nejen díky ceně. Základem je proteinová směs ze 4 zdrojů bílkovin a vybírat můžete z 9 příchutí. Zero bar je absolutně bez cukru, lepku a laktózy a obsahuje minimum tuků, proto je ideálné i do redukční diety. Zero bar nemá polevu, která většinou obsahuje nežádoucí kalorie, ale přesto má skvělou strukturu. 

Extrifit EXXE Protein Bar

Základ proteinovky, která obsahuje 20 g bílkovin tvoří mléčný a syrovátkový proteinový izolát a mléčný koncentrát. Je to ideální svačina svačina do diety a mnoho lidí ji přirovnává konzistencí i chutí k tureckému medu. Dle příchutě najdete v tyčince arašídové kousy, kousky jablek, skořici atd. Na tyčince dokážeme najít pouze jediné negativum, díky tomu, že na tyčinku nejsou použita žádná zbytečná aditiva, lepí se občas k obalu a jde hůře rozbalit.

Quest nutrition protein bar

Populární proteinové tyčinky z USA, které jsou proslulé super složením, naprosto dokonalou chutí a právem se řadí mezi ty nejlepší na trhu. Bílkoviny zastupuje proteinová směs z mléčného izolátu a syrovátkového izolátu. Složení tyčinek odpovídá jejich příchutím. V banánové najdete sušené banány, ve skořicové skořici, v borůvkové borůvky atd. Vybírat můžete z více než 15 příchutí. 

Barebells Protein Bar

Pokud hledáte alternativu čokoládových tyčinek ve zdravější verzi a bez cukru, tak co se chuti týče, toto je rozhodně vítěz. V každé tyčince je 20 g bílkovin z mléčného proteinu a neobsahuje žádný přidaný cukr. Vybírat můžete z několika příchutí mléčné i bílé čokolády. 

Barebells Protein Soft bar

Barebells Protein Soft Bar jsou oproti klasickým Barebells Protein bar měkčí verzí a s nižším obsahem bílkovin. Vynikající chuť je ale i u těchto tyčinek samozřejmostí. Žádný přidaný cukr a 16 g bílkovin v jedné tyčince.


​Grenade Carb Killa

Tyto proteinové tyčinky jsou chuťovým zážitkem a srovnali bychom je s již výše zmíněnými tyčinkami Barebells. Tyčinky jsou bez přidaného cukru, obsahují křupavý element v podobě křupinek a v každé tyčince je 20 g bílkovin a maximálně 2 g cukru. Vybírat můžete z více než 15 příchutí a nechybí čokoládové, oříškové ani ovocné varianty.

Amix Zero Hero 31% protein bar

Zero Hero tyčinka s vysokým obsahem proteinu a nízkým podílem cukru. V jedné tyčince se schovává 20 g kvalitního proteinu v podobě mléčného izolátu a koncentrátu a maximálně 2 g cukru v tyčince. Zero Hero stojí jen pár korun, přesto chuť a složení jsou super.  

Snickers Hiprotein Bar

Chutná jako klasická tyčinka Snickers, ale tak úplně "klasická" není - obsahuje 20 g bílkovin a nižší podíl sacharidů i tuků. Na chuti jí to však v žádném případě neubírá, pořád jdu o karamelově-arašídovou tyčinku politou mléčnou čokoládou.

✅ Jsou proteinové tyčinky zdravé?

Proteinové tyčinky jsou oblíbenou náhradou za čokoládové, cukrem a tukem naplněné, konvenční tyčinky. Ano, cena proteinových tyčinek je často vyšší, na druhou stranu víte, že jíte kvalitní suroviny a tyčinka vám dodá živiny za celou svačinu, místo prázdných kalorií. Jsou taky efektivním pomocníkem při redukci váhy, kdy si hlídáte kalorie a chcete si dát něco dobrého, ale přesto nutričně vyváženého. Většina tyčinek je bez přidaného cukru, proto jsou vhodné i do diety.

✅ Jak často a kdy můžu jíst proteinové tyčinky?

Proteinové tyčinky si můžete dát kdykoliv během dne - doma, ve škole, před cvičením, po tréninku, v práci nebo na cestách. Tyčinky slouží jako rychlý snack nebo svačinka pro doplnění energie a bílkovin. Proteinovou tyčinku si také můžete vychutnat jako dezert. Nicméně je důležité si uvědomit, že nemůže nahradit vyváženou stravu.

✅ Mohu jíst proteinové tyčinky, když držím dietu?

Ano, proteinové tyčinky jsou skvělým doplňkem i do jídelníčků redukčních diet. Bílkoviny, pomáhají s pocitem sytosti, čímž předcházejí nadměrnému přejídání. Mají i nejvyšší termický efekt ze všech makroživin, to znamená, že na trávení bílkovin tělo vynaloží mnohem více energie, než u trávení tuků a cukrů. Při hubnutí je dostatečný příjem bílkovin důležitý pro udržení svalové hmoty. Pokud máte obavy kterou vybrat, sáhněte po proteinové tyčince bez přidaného cukru. 

Mohlo by vás zajímat:

Proteiny: Dávkování, kdy a jak užívat protein?

Bílkoviny potřebujeme pro regeneraci svalové hmoty, poškozené intenzivním tréninkem, a pro dodání potřebného množství aminokyselin nezbytných k tvorbě bílkovin, které podporují růst svalů.

Hubnutí pro začátečníky. Co je to kalorický deficit?

Pokud nevíš, jak začít hubnout, vždycky to bude těžký a dlouho u toho nevydržíš. V tomhle článku se dozvíš základní pojmy a principy, jak to funguje, na čem záleží, aby šla kila konečně dolů. 

Sleduj nás: