Můj účet
Přihlášení
Menu

TOP 5 zdravých snídaní

Na našem blogu najdete nespočet receptů, kterými se můžete inspirovat. My jsme pro Vás tentokrát vybrali TOP 5 receptů na zdravé snídaně. Samozřejmostí je rychlá příprava, kvalitní ingredience a vysoký obsah bílkovin. Neváhejte a vyzkoušejte!

V tomto článku se můžete těšit na následující recepty:

  • Nadýchaná proteinová kaše
  • Proteinový banánový dortík
  • Proteinový dezert do skleničky
  • Toast nasladko
  • Proteinový oreo mugcake

Pokud Vám došla inspirace na zdravé a výživné snídaně, pak jste tu správně! Všechny recepty, které v tomto článku najdete, jsou velmi jednoduché na přípravu. Díky vysokému obsahu bílkovin Vás skvěle zasytí na celé dopoledne. Mnozí z nás často tápou, co zvolit k snídani a většinou to pak dopadá tak, že do hodiny po snídani máme opět hlad. Důvodem je zpravidla absence bílkovin a vyšší obsah jednoduchých sacharidů. Věříme, že naše recepty potěší Vaše chuťové buňky.

⏩️ NADÝCHANÁ PROTEINOVÁ KAŠE

Nestíháte si ráno před školou nebo prací připravit výživnou snídani? Vyzkoušejte náš recept na proteinovou kaši! Příprava zabere pár minut, ale přesto je kašička nadýchaná, krémová i lahodně sladká a navíc vyniká vysokým obsahem bílkovin. Díky tomu zahřeje, zasytí a dodá energii na celé dopoledne. 

Ingredience:

Postup:

  1. Vločky nasypeme do hrnce a zalijeme je mlékem.
  2. Necháme je vařit cca 3 minuty a mezitím si vyšleháme bílek do tuhého sněhu.
  3. Vmícháme ho do vloček a vaříme ještě tak minutku.
  4. Kaši odstavíme z plotny, zamícháme do ní protein a ozdobíme (například mandlovým máslem, vlašskými ořechy, karamelizovaným jablkem a oblíbenými sušenkami).
  5. Poté máme hotovo!

Dobrou chuť!


⏩️ PROTEINOVÝ BANÁNOVÝ DORTÍK

Máme pro Vás skvělý tip na rychlou a vyváženou snídani nebo svačinu, kterou si můžete připravit den dopředu a máte minimálně na pár dnů vystaráno. Dortík Vám pár dnů v ledničce vydrží a můžete si jej tak rozdělit na požadovaný počet porcí. Recept na dortík je velmi jednoduchý, díky banánu a medu je příjemně slaďoučký a příchuť mu dodá i protein, jehož příchuť si můžete zvolit podle Vaší chuti. 

Ingredience:

+ tvaroh, med, čokopecičky a banán na ozdobení

Postup:

  1. Banán si rozmačkáme vidličkou, přidáme všechny ingredience a důkladně promícháme.
  2. Připravíme si menší kulatou formu, vysteleme pečícím papírem.
  3. Těsto vlijeme do formy, dáme do předem předehřáté trouby na 175 stupňů a pečeme cca 25 minut.
  4. V mističce si smícháme tvaroh s medem.
  5. Po vychladnutí potřeme tvarohem dortík, ozdobíme nakrájeným banánem a posypeme čokopecičkama.
  6. Dortík necháme přes noc uležet v lednici a můžeme podávat :)

Country life BIO Sirup agávový

Tento sirup je skvělou alternativou k medu. Vyrábí se filtrací a zahušťováním šťávy z kaktusů agáve. Podle způsobu filtrace se vyrábí sirupy tmavší nebo světlejší barvy. Světle zabarvené sirupy mají neutrálnější chuť, které se hodí do receptů, kde nechceme, aby sirup ovlivnil chuť jídla. Tmavší sirupy chutnají do karamelova a hodí se zejména na doslazení kaší, raw dezertů ši smoothies. Má poměrně vysokou sladivost, proto stačí menší množství. 


⏩️ PROTEINOVÝ DEZERT DO SKLENIČKY

Pokud doma shromažďujete prázdné skleničky od oříškových másel, pak pro Vás máme chutné využití. Tento skvělý proteinový dezert budete mít během chvilky hotový a stačí Vám na něj pár ingrediencí. Díky vysokému obsahu bílkovin Vás zasytí na celé dopoledne či odpoledne. Ideálně si jej můžete připravit sebou do školy či do práce a vychutnat si ho k snídani či svačině.

Ingredience:

První vrstva:

Druhá vrstva

  • 100 g tvarohu
  • 30 g proteinu (v receptu použita vanilková příchuť)

Poslední (horní) vrstva

Postup:

  1. Nejprve si v mističce vidličkou rozmačkáme banán.
  2. K banánu přidáme vločky, lžíci tvarohu a kakao.
  3. Důkladně promícháme a navrstvíme na dno skleničky.
  4. Poté si smícháme tvaroh s proteinem (pokud máte raději sladší verzi, můžete si tvaroh přisladit).
  5. Tvaroh navrstvíme na spodní vrstvu.
  6. Poté si rozpustíme kvalitní hořkou čokoládu společně s kokosovým olejem.
  7. Čokoládu nalijeme na tvarohovou vrstvu.
  8. Nakonec ozdobíme plátky mandlí.
  9. Dobrou chuť :)

BrainMax Pure Raw Cacao 12 BIO

100 % přírodní kakao v RAW a BIO kvalitě bez obsahu cukru a balastních látek (sladidel, konzervantů a aromat). Kakao se vyrábí z kakaových bobů, které jsou zbavené skořápek. Má výraznou a plnou chuť a aroma, jedná se o nealkalizované kakao. Obsahuje až 12 % tuku, ve kterých jsou vázané zdraví prospěšné látky. Kakao je bohatým zdrojem minerálů, jako je hořčík, vápník, železo, zinek, aj. Dále obsahuje theobromin, jedná se o látku, která je velmi podobná kofeinu a stimuluje centrální nervový systém. V neposlední řadě je zdrojem antioxidantů. V kuchyni ho využijete při pečení, vaření, na ozdobu dezertů, do smoothie či na posypání snídaňové kaše.


⏩️ TOAST NASLADKO

Máme pro vás skvělý tip na sladký toast, který vám rozhodně zpříjemní začátek dne. Pokud hledáte recept na rychlou a sladkou snídani, která lze připravit bez přidaného cukru, tohle je super inspirace plná bílkovin díky cottage sýru. Bílkoviny zasytí a vy tak oddálíte hlad a zaženete chuť na sladké. 

Ingredience:

Na opečený toast dáme cottage, který jsme si smíchali se sladidlem (já dala cca lžičku javorového sirupu + flavdrops) a dozdobíme čertvým ovocem a ořechy.


Arašídový krém

Arašídový krém je zdroj přírodní energie, protože má slušný podíl zdravých tuků, ale i bílkovin. Obsahuje řadu vitaminů, minerálů a antioxidantůSmartfuel krém je tvořený pouze ze 100 % arašídů prvotřídní kvality. Má neuvěřitelně jemnou konzistenci a neobsahuje žádné příměsi. Jedná se o čistě přírodní produkt.


⏩️ PROTEINOVÝ OREO MUGCAKE

Rychlý, fit, nabitý bílkovinami a chuťově výtečný mugcake alias hrníčkový dortík, přesně takový si vykouzlíte během pár minut podle našeho receptu. Díky Nutlove pomazánce bez cukru chuťově připomíná oreo a zvláště pokud mugcake ozdobíte tyčinkou USN v příchuti cookies and cream. Skvěle si pochutnáte a zároveň Vás dobře zasytí.

Ingredience:

+ vysokoprocentní čokoláda a USN Trust Crunch tyčinka v příchuti cookies and cream

Postup:

  1. Všechny ingredience, kromě pomazánky Nutlove, smícháme.
  2. Do hrnečku/mističky dáme polovinu těsta, poté přidáme Nutlove pomazánku a zakryjeme druhou polovinou těsta.
  3. Dáme do mikrovlnky na cca 2-3 minuty, po celou dobu hlídáme, aby těsto nevyběhlo z hrnečku.
  4. Vyklopíme na talíř, nazdobíme roztopenou vysokoprocentní čokoládou a nakrájenou tyčinkou USN Trust Crunch.

PEScience Select Protein 4Oats

Tento protein Vaší snídaňovou kaši pozvedne o level výš! Obsahuje syrovátkový koncentrát a kasein. Díky kaseinu má jemnou texturu a dodá Vašemu pokrmu krémovost. Zároveň dodá Vašemu tělu pomalu vstřebávající se bílkoviny, tím pádem Vás zasytí na mnohem delší dobu. Obsahuje přírodní ochucovadla a slazený je sukralózou.


Nezapomeňte, že spoustu dalších receptů, najdete u nás na blogu!


Mohlo by Vás zajímat:

TOP 5 sladkých fitness receptů s jablky​

Jablka jsou skvělá v jakékoliv podobě. Na našem blogu najdete spoustu receptů, kde jablka hrají hlavní roli. My jsme pro Vás vybrali TOP 5 receptů, které si jednoduše zamilujete!

Sladké vzpomínky na dětství | Vychutnejte si jejich fitness verzi

Zavzpomínejte si na dětství díky těmto 3 skvělým receptům, které jsme pro Vás vybrali z našeho blogu. Pamatujete se na oblíbený Kinder Pingue, Kinder Maxi King a na Kinder Bueno? Dopřejte si je tentokrát ve fitness verzi.

Sleduj nás: