Můj účet
Přihlášení
Menu

Zdravé cukroví: ořechové jetelinky

Méně známý recept na cukroví potěší všechny milovníky ořechů! Obsahuje minimum mouky a přitom krásně křupe. Vyzkoušejte netradiční recept a upečte si ořechové jetelinky ve zdravější verzi.

Ingredience: 


NÁŠ TIP: Lifelike Lískooříšková mouka 500 g

Výběrová bezlepková mouka z lískových ořechů. Namletá na jemno. Vhodná především pro bezlepkové pečení sladkých pokrmů, do smoothie, do ovesných kaší a podobně.
Použití: Používejte do sladkých pokrmů, smoothie, ovesných kaší aj.


Postup:

  1. Nejprve jsme si namleli třtinový cukr a erythritol v mixéru na jemnou moučku.
  2. Poté jsme smíchali všechny ingredience na trochu lepivé těsto.
  3. Z těsta vymodelujeme vždy 3 malé kuličky, chce to trpělivost a těsto hezky přimáčknout k sobě.
  4. Poté je nahoře ozdobíme celým oříškem, který jsme si namočili v bílku.
  5. Pečeme na 155 stupňů cca 17-20 minut. V průběhu pečení je dobré 2x otevřít troubu, kvůli odstranění vlhkosti.
  6. Skladujeme v chladu v uzavřené krabici. Po upečení jsou křupavé s časem hezky povolí.

Zdroj: Simona Tomášková

Mohlo by vás zajímat:

Zdravé marokánky

Snack ke kávě nebo první vánoční cukrovi? Upečte si zdravou variantu marokánek. S medem, sušenými meruňkami, brusinkami, pořádnou porcí ořechů a čokoládou navrch.

Odlehčený Sacher z celozrnné špaldové mouky

Co si představíte, když se řekne Sacher? Hutný, čokoládový dort, který tak úplně #macrofriendly rozhodně není. Ovšem umíme ho udělat i v odlehčenější variantě.

Sleduj nás i na sociálních sítích: