Můj účet
Přihlášení
Menu

Vánoční ovesné kuličky s vlašskými ořechy

Nepečené kuličky jsou rychlým, jednoduchým a zdravým mlsáním nejen o Vánocích. Dají se jich udělat desítky druhů a všechny chutnají báječně. Vyzkoušejte tyto s datlovou pastou, dýňovým pyré, vlašskými ořechy a proteinovým práškem.

Ingredience: Na 50 kuliček

  • 250 g ovesných vloček
  • 70 g vlašských ořechů
  • 90 g datlové pasty
  • 200 g uvařené dýně Hokaido
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1 odměrka proteinu (příchuť chocolate cupcake) 
  • alobal

 

 

Postup

  • Uvařenou dýni necháme vychladnout. Pak ji nakrájíme na kousky a dáme do robotu. Přidáme kokosový olej, datlovou pastu, kukuřičný sirup, vlašské ořechy a 150 gramů ovesných vloček a důkladně rozmixujeme na vysoké otáčky.
  • Do vzniklé hmoty postupně přimícháme strouhaný sušený kokos, proteinový prášek a zbylé vločky. Vypracujeme tvárné, nepříliš lepivé těsto, které dáme na asi 15 minut do lednice.
  • Z těsta v dlaních tvarujeme kuličky o průměru asi 2,5 cm a dáváme je vedle sebe na tác s alobalem. Skladujeme v lednici.

Sleduj nás i na sociálních sítích: