Můj účet
Přihlášení
Menu

Zdravé vánoční dýňové perníčky

Dýňové brownies, cheesecake nebo muffiny jistě znáte. Ale zkoušeli jste dýni využít i k přípravě cukroví? Pokud ne, tak to rychle napravte a vyzkoušejte tyto perníčky ve zdravé fitness verzi.

Ingredience

  • Na asi 50 kusů (podle velikosti vykrajovátek)
  • 50 g másla
  • 100 g uvařené dýně Hokaido
  • 50 g cukru
  • 120 g hladké mouky
  • 50 g banánové mouky Lifelike
  • 40 g arašídové mouky Lifelike
  • 2 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce raw kakaového prášku
  • špetka skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • špetka mleté vanilky
  • špetka hřebíčku
  • na ozdobu kousky hořké čokolády
  • pečicí papír

 

Postup

  1. Dýni dáme s rozpuštěným máslem a rýžovým sirupem do robotu a rozmixujeme.
  2. Zvlášť smícháme všechny mouky, cukr, kakaový prášek a koření. Pak obě směsi spojíme a rukama vypracujeme pevné nelepivé těsto, které dáme na alespoň 30 minut odpočinout do lednice.
  3. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme cukroví, které skládáme vedle sebe na plech s pečicím papírem. Do každého cukroví vtlačíme kuličky crispies.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 17 minut.

Sleduj nás i na sociálních sítích: