Můj účet
Přihlášení
Menu

FULL BODY TRÉNINK celého těla

Přemýšlíte, jak cvičit, aby vám neubyla svalová hmota, když jsou teď fitka zavřená a chcete podpořit její nárůst? Zkuste tohle cvičení s Jakubem. Stačí vám 20 minut čistého času a expander / odporová guma. 

Všechny cviky najdeš tady:

1) DŘEP 

Výchozí poloha je ve stoje, nohy na šíři ramen, tělo je pevné. Gumu umístěte na ramena tak, jakobyste drželi osu při čelním dřepu.Vypněte hrudník a pohled před sebe. Stojíte na celém chodidle a síla je v patách, špičky jsou mírně od sebe. Nadechnete se, zadržíte dech a jdete dolů. S výdechem se zvedáte nahoru, jakoby se odtlačujete od země. Ve výchozí pozici nepropínáte nohy v kolenou

2) RUMUNSKÝ MRTVÝ TAH

Expander držíte na šíři ramen. Postoj je na šířku pánve nebo trochu širší a špičky lehce směřují vně. Mírně pokrčte kolena. S nádechem se s gumou pouštíte přímo dolů tak, že posouváte boky dozadu za sebe. Guma kopíruje holeně. S výdechem se vracíte zpět a v závěru můžete zatnou hýžďové svaly.

3) PŘÍTAHY NA ZÁDA

Základní postoj je v předklonu s mírně pokrčenými koleny. Gumu držíte s úchopem na šíři ramen nebo trochu širším. První pohyb přichází stažením lopatek k sobě a přitahováním loktů za tělo. Větší váhy si u tohoto cviky vyžadují oporu středu těla, tedy opasek. 

4) KLIK

Ruce na šířku ramen a dlaně jsou pod rameny. Ramena stahujete dolů, daleko od uší. Nohy jsou u sebe a podsazená pánev, celé tělo máte zpevněné, jako v prkně. Prsty od sebe, pevně se drží země. Nadechnete se a jdete dolů do kliku s výdechem se vracíte zpět.

5) TLAKY NA RAMENA

Přišlápněte si gumu, tělo je pevné, lopatky stažené dozadu a hrudník vypnutý. S výdechem tlačíme gumu před hlavou nahoru a s výdechem pouštíme dolů. Nahoře ruce nepropínáme, aby ramena byla pořád v napětí.

6) BICEPS - KLADIVOVÝ ZDVIH

Gumu držíte neutrálním úchopem a s výdech zvedáte ruce současně nahoru. Nahoře chvíli vydržíme v kontraci a ruce mačkáme, jako byste chtěli něco rozmáčkout. Lokty fixujete u těla a nepohybují se.

7) TRICEPS

Přišlápněte si gumu a dejte ruku za hlavu. S výdechem táhnete gumu nahoru, kde chvíli setrváte v kontrakci. S výdechem poušíte ruku dolů.

8) ZKRACOVAČKY

Výchozí poloha je na zádech. Dejte si ruce na prsa a pokrčte nohy. Začněte mírně kulatým pohybem zvedat hlavu, ramena a případně i lopatky ze země. Stejným pohybem se opět vraťte do počáteční pozice. S výdechem je vždy kontrakce, kde chvíli setrváme.

9) PŘITAHOVÁNÍ KOLEN

Poloha je podobná jako u předchozího cviky s tím rozdílem, že místo horní části těla přitahujete k tělu nohy, zapojíte tak spíše spodní svaly břišní. S výdechem je vždy kontrakce, kde chvíli setrváme.

Mohlo by Vás zajímat: 

 

Jaký vliv má alkohol na svaly a hubnutí? Naruší to mojí formu? 

Jak jde alkohol dohromady se zdravým životním stylem? Za co všechno je alkohol zodpovědný a jak minimalizovat jeho následky na budování svalové hmoty a hubnutí?

 

Nejlepší spalovače tuků. Mají smysl? Jaký je nejlepší a která látka v něm nesmí chybět? Jak poznám, že funguje? 

Spalovačí tuků vám pomůžou se zbavit přebytečného tuku. Jak fungují, které látka je nejlepší na hubnutí a jak poznáte, že spalovač funguje?

Sleduj nás i na sociálních sítích: