Můj účet
Přihlášení
Menu

Vánoční chléb s mandlovými plátky a proteinem

Nezařazeno

Bez vánočky nebo slaďoučké vánoční štoly si snad Vánoce ani nelze představit. Pokud chcete uspokojit svoje chuťové pohárky, ale zároveň mlsat zdravě, upečte si tento vynikající chlebíček plný rozinek, brusinek a sušených meruněk.

Ingredience

  • Na 1 štolu
  • 120 g rostlinného tuku (Hera)
  • 80 g špaldové mouky
  • 60 g arašídové mouky
  • 70 g hladké mouky
  • 70 g třtinového cukru
  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 lžíce datlového sirupu
  • 1 odměrka proteinu (vanilka nebo skořicový šnek) 
  • 50 g brusinek
  • 50 g sušených meruněk
  • 50 g rozinek
  • 1/2 balení prášku do pečiva 
  • hrst mandlových plátků
  • pečicí papír

 

Postup

  1. Rostlinný tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Pak do něj vmícháme třtinový cukr a všechny mouky.
  2. Tvaroh prošleháme metličkou s vajíčky, a pak zvolna přimícháme do těsta. Přidáme datlový sirup, prášek do pečiva a proteinový prášek.
  3. Nakonec vmícháme rozinky, brusinky a meruňky nakrájené na malé kousky.
  4. Chlebovou formu vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem. Vršek posypeme mandlovými lupínky a postříkáme datlovým sirupem.
  5. Chlebíček pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C přibližně hodinu.

Sleduj nás i na sociálních sítích: