Můj účet
Přihlášení
Menu

Nejúčinější dieta? Co je nejdůležitější při hubnutí?

Máte nějaký svůj výživový styl a tvrdě si stojíte za tím, že je to ta nejlepší možnost, jak shodit přebytečná kila nebo nabrat svalovou hmotu a žádná jiná neexistuje. Zajisté tu máme i milovníky všemožných diet, kteří pořád hledají tu nejúčinější. Keto, paleo, raw, nízkosacharidová, nízkotuková, podle krevních skupin, sacharidové vlny, dash, krabičková, Dukanova, hrstková, Atkinsonova, zónová, life choice, dělená strava, bodová dieta a mohla bych pokračovat dál. Asi u poloviny názvů diet nevím, co znamenají a raději to vědět nechci. 


Zajímají vás další tipy na hubnutí? Zuzana Veselá z BezHladovění.cz nás na toto téma vyzpovídala a další praktické tipy a rady najdete v článku Hubnutí, nabírání síly a cíle: Radí Fitness007

Každý jsme jiný a na každého působí něco jiného. Přesto mají ty nejúčinější redukční diety společné charakteristické znaky. Jaké to jsou?

✅ kalorický deficit
✅ vyvážená strava - bílkoviny
✅ pohyb- silový trénink 

Kalorický deficit

Jinak to fungovat nebude. Pokud je vaším přáním shodit nějaké to kilo a spalovat tuk, musíte se dostat do kalorického deficitu, aby tělo sáhlo do svých „rezerev“ a využívalo energii z uložených tukových zásob. 

Pečlivě vybírejte zdroje živin

Kuře s rýží jako hotovka k dostání v chladících pultech všech marketů nebude to pravé. Je třeba pečlivě vybírat. Vybírejte takové potraviny, které jsou co nejméně průmyslově zpracované, které zpravidla obsahují méně přidaných látek jako sůl, cukr, zahušťovadla a mnohem více vlákniny a dalších bioaktivních látek důležitých pro zdraví a správné fungování organismu.

Větší příjem bílkovin

Charakteristický znak všech redukčních diet, ale proč? Je známo, že díky bílkovinám se cítíme sytější delší dobu, proto by měly tvořit cca 30% celkového denního energetického příjmu. Na trávení bílkovin spotřebovává organismus více energie než na trávení tuků a sacharidů. Také je příjem bílkovin spojen s větší termogenezí a zvýšením bazálního metabolismu. To je množství energie vydané v klidovém stavu v teplotně neutrálním prostředí na lačno. Nemluvě o ochraně svalové hmoty v kalorickém deficitu.


Náš tip: Nezapomeň na bílkoviny

Doplnit větší množství z jídla, může být někdy problém. Zkuste proteinový nápoj, který skvěle chutná, můžete jím nahradit svačinu a v jedné porci doplníte průměrně 25g bílkovin. Proteiny se vyrábějí z mléka a jsou filtrací zbaveny většiny cukrů a tuků. Vy tak doplníte jenom, tak důležotou bílkovinu. . Díky bílkovinám se budete cítit déle sytí a navíc si na něm pochutnáte.


Silový trénink

Kardio je fajn, ale silový trénink je silový trénink. Je vhodný pro muže i ženy. Má vliv na zvýšení bazálního metabolismu a výdeje energie oproti aerobním aktivitám. Nutno podotknout, že silový trénink nemusí neznamenat hned se vrhnout do kulturistiky a začít zvedat obrovské váhy v posilovně. Cvičte s vlastní hmotností, využívejte odporové gumy nebo třeba TRX.

Pokud hledáte inspiraci na cvičení do fitka i na doma, doporučuji odebírat náš kanál na YouTube. Už teď tam najdete spoustu celých tréninků, vysvětlení cviků, zásobníky cviků, ale i domácí cvičení. :) 

A jaký je nejlepší a nejúčinější spalovač tuků? 

Na trhu existuje mnoho kvalitních spalovačů tuků. V žádném případě neznamená, že nejsilnější spalovač tuků bude pro vás ten nejúčinější. Silné spalovače obsahují často hodně stimulantů, které né každý dobře snáší. Zde jsou naše tipy na spalovače tuků se skvělý složením a super účinky. 

Náš tip: SmartFuel Fat Burner 90 kapslí

Komplexní vícesložkový spalovač tuků pro maximální podporu redukce hmotnosti. Všechny látky fungují synergicky, to znamená, že se vzájemně doplňují a maximalizují své účinky tak, aby spalování tuků bylo maximálně efektivní.


Prom-in Lean Solution 180 kapslí

Spalovač Lean Solution je komplex pro optimální management kontroly tělesné hmotnosti. Unikátní spalovač s extra vysokým množstvím účinných složek: acetyl-L-karnitin HCl, extrakt zeleného čaje, L-tyrosin, kofein, kajenský pepř i synefrin.


GRENADE BLACK OPS

Tento spalovač tuků se řadí k těm nejsilnějším na trhu. Zesílená verze má zrychlený nástup účinku a silnější stimulační efekt. Pokud vybíráte svůj první spalovač nebo jste sensitivní na kofein a chtěli byste Black Ops, začněte menší dávkou. 

Mohlo by vás zajímat:

Nejlepší protein pro ženy? Proteiny na hubnutí.

Protein je jedním z nejpoužívanějším doplňkem ve výživě vůbec. Který je pro ženy nejlepší?  

Co jíst před cvičením? Jak správně jíst před tréninkem?

Dobře zvolené předtréninkové jídlo může posunout váš trénink dopředu, ať už je to síla, výdrž, délka tréninku či jeho intenzita a samozřejmě i načasování jídla před tréninkem hraje významnou roli. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: