Můj účet
Přihlášení
Menu

Crispy koláč ve fitness stylu s proteinem

Zdravé Dezerty

Rádi byste ochutnali vynikající koláč plný bílkovin, ale nechce se vám dlouho stát v kuchyni? Pak vám tento recept přijde vhod. Je velice jednoduchý a rychlý a potřebujete k němu jen vařečku, metličku nebo ruční šlehač, mísu a zapékací formu, buď kulatou, jako jsem použila já, nebo čtvercovou či obdélníkovou. Příprava koláče zabere jen pár minutek, ale to nic nemění na jeho skvělé chuti. Navíc i dlouho vydrží - v uzavíratelné nádobě jej můžete v lednici skladovat i pět, šest dní. 

Ingredience:
Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 80 g másla
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 200 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 150 g zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 160 g ovesné bezlepkové mouky
  • 2 odměrky proteinu (příchuť toffee pudding) 
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • kakaová hmota (vysokoprocentní čokoláda) 
  • pečicí papír


Postup

  1. Rozměklé máslo utřeme se třtinovým cukrem. Pak do směsi vmícháme měkký tvaroh a zakysanou smetanu a krátce prošleháme. Vmícháme mouku a pak jedno vejce po druhém a opět krátce prošleháme.
  2. Přidáme mouku smíchanou s proteinovým práškem a jedlou sodou a promícháme.
  3. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Navrch rozdrolíme vysokoprocentní čokoládu.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 50 minut.   

 Sleduj nás i na sociálních sítích: