Můj účet
Přihlášení
Menu

Fitness proteinový perník. Jak udělat sladký perník bez cukru?

 
Perník, kdo by ho nemiloval? Všichni známe ten klasický z pšeničné mouky a oleje, ale zkoušeli jste někdy i zdravější verzi? Tento recept se promění ve skvělou svačinu a nejen dezert. Je zdrojem komplexních sacharidů a díky přidanému proteinu dostane skvělou sladkou chuť a navýší bílkoviny.  
 

FIT PERNÍK:

Postup:

  1. Vločky rozmixujeme na mouku a smícháme s proteinem+ moukou. 
  2. Přilijeme kefír, ghí máslo, přidáme skořici, špetku soli, chia namočené ve vodě, kypřící prášek a nastrouháme jablko.
  3. Nakonec vmícháme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Pečeme na 180°C 20-30min, nakonec jsem polila medem, aby byl perník sladší.

 

Nutriční ifnormace
Na jeden kus
Energetická hodnota 
90kcal
Sacharidy
8g
Bílkoviny
5g
Tuky 
4g

 

Mohlo by Vás zajímat:

Vajíčka se řadí mezi základní potraviny zdravé výživy, protože obsahují velké množství živin a antioxidantů. Proč se tedy tvrdí, sníst maximálně 3 vejce týdně, abychom si nezvyšovali cholesterol? Pojďme si vyvrítit tyhle hlouposti, které lidé tvrdí.

 

Tuhle dobrotu si prostě chcete dát k snídani, ke sváče nebo ke kávě. Je hrozně jednoduchá, rychlá a se samých dobrých surovin. Můžete si jej nezdobit polevou, ovocem a navíc tenhle donut se narozdíl od těch klasických nesmaží.
 
Sleduj nás i na sociálních sítích: