Můj účet
Přihlášení
Menu

Vločkový koláč s proteinem a s meruňkami

Zrovna začala sezóna meruněk, takže by byl hřích nevykouzlit si z nich něco dobrého a sladkého. A co kdyby se navíc jednalo o extra zdravý koláč bohatý na proteiny, ve kterém není ani gram cukru? To je lákavá představa, že? Tento koláč je super zdravý a vhodný jako svačina pro každého sportovce nebo toho, kdo se snaží udržet si štíhlou linii. Kromě vloček bohatých na vlákninu obsahuje meruňky, které jsou bohatým zdrojem různých prospěšných látek – některé z nich (konkrétně vitamin B 17) podle zjištění vědců pomáhá zamezit vzniku a šíření rakoviny. Tak šup šup, pusťte se do jeho přípravy. Je snadná a rychlá.

Ingredience: Na 1 koláčovou formu (∅ 28 cm)

  • 140 g ovesných bezlepkových vloček
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 350 g proteinového islandského jogurtu
  • 40 g moučkového třtinového cukru
  • 2 odměrky vanilkového proteinu 
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 300 g vypeckovaných meruněk
  • pečicí papír


Postup
1. Vločky dáme do robotu a rozmixujeme nahrubo. Přidáme povolený kokosový olej, cukr a promixujeme. Pak do těsta vmícháme proteinový jogurt, vanilkový protein a jedlou sodu.
2. Těstem naplníme koláčovou formu vyloženou pečicím papírem. Navrch rozprostřeme a mírně do těsta vtlačíme na tenké dílky nakrájené meruňky.
3. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 55 až 60 minut.

Připravila www.slecnabezlepkova.cz

Sleduj nás i na sociálních sítích: