Můj účet
Přihlášení
Menu

Zdravý kynutý švestkový koláč s drobenkou

Září je pro švestky uplně typické. Poďme si upéct kynutý švestkový koláč. Čerstvé bobule, šťáva z nich pomohou rozjet i trávení. Obsahují velké množství vlákniny, kterou pročistí trávicí systém a brání vstřebávání cholesterolu. Hledáte ideální ovoce v čase hubnutí? Švestky rychle zasytí a pektiny zpomalí vstřebávání cukru, takže spalovat budete především tuky. Švestky jsou i významným zdrojem vitamínů a minerálů, zejména draslíku, hořčíku, fosforu a vápníku.

Suroviny na celý plech:

Postup: 

  1. Prosejeme 500 gramů mouky a rozhrneme jí tak, aby se uprostřed udělal ďolík. 
  2. Nalijeme tam 250 ml vlažného mléka, přidáme cukr a droždí.
  3. Necháme vyběhnout kvásek. 
  4. Poté přidáme 100g  rozehřátého másla, vejce a 1 vanilkový cukr.
  5. Pořádně prohněteme a necháme kynout alespoň 45 minut.
  6. Těsto rozprostřeme na plech a vysázíme do něk švestky. 
  7. Ze zbytku másla, 1 vanilkového cukru a trochu mouky uděláme drobenku.
  8. Dáme péct do trouby na 180 stupňů na 45 minut. 
  9. Dobrou chuť. 
Nutriční informace 
1 ks cca 50g
 Energetická hodnota
 104 kcal
 Tuky
 3,8 g
 Sacharidy
 14,7 g
 Bílkoviny
 3 g

Mohlo by Vás zajímat:

Proteinové Míša Řezy v dietní verzi. 

Čokoládový piškot, vrstva tvarohu a čokoládová poleva. Mrkněte na recept, který snadno můžete obohatit o bílkoviny a "ošidit" o cukr. Zabere vám maximálně hodinku. 


Krtinky aneb vyrob si zdravý krtkův dort.

Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.

 
Sleduj nás i na sociálních sítích.

 

Dotaz na prodavače

Novinka ještě nebyla komentována, buďte první.


Dotaz

Recenze: *