Můj účet
Přihlášení
Menu

SMARTFUEL | Denní PRŮVODCE suplementy pro SPORTOVCE

SMARTFUEL

Sportování je víc než jen fyzická aktivita. Je to cesta, na které můžete dosáhnout svých cílů a objevit potenciál svého těla. Jak určitě víte, k takové cestě je potřeba správné výživy, která vám poskytne energii, regeneraci a podporu pro vaše svaly a celkové zdraví. To vše přináší naše značka SmartFuel – doslova "chytré palivo" pro vaše tělo.

Určitě tu máme nějaké jedince, kteří se se značkou SmartFuel ještě nesetkali, proto bychom Vám chtěli představit nejen její koncept a celkovou filozofii, ale také jednotlivé produkty a jejich užití během celého dne. Těšit se tedy můžete na každodenního průvodce fitness suplementů, které ti nejlepší sportovci během dne užívají. V článku se dozvíte i tipy a triky na jejich co možno nejúčinnější vstřebatelnost a tím pádem i výsledky nejen ve fitku.

Co je SMARTFUEL?

SmartFuel je produktem Fitness007, která se neřídí složitými složeními a zbytečnými přísadami. Naše filozofie je jednoduchá: přinášet vám pouze to nejlepší z přírody, aby vaše tělo dostalo ty nejlepší živiny. Zaměřujeme se na kvalitní, základní doplňky bez přidaných aditiv a snažíme se o to, abychom vám umožnili dosáhnout svých cílů bez složitých výpočtů nebo zdlouhavých experimentů. Naším cílem je, aby vaše cesta k lepšímu zdraví a výkonu byla co nejjednodušší a nejúčinnější. Se spoustou produktů nám se složením pomohl sám Jirka Vacek, český kulturista soutěžící ve federaci IFBB/NPC.


V dnešním článku se dozvíte:

  • Jak začít svůj den a proč je snídaně tak důležitá?
  • Recept na nejlepší proteinové lívance, které jsou měkké jako obláček.
  • Jak vypadá suplementační pyramida a které vitamíny a minerály opravdu stojí za to?
  • Jaký je rozdíl mezi vitamíny a minerály?
  • Proč jsou svačiny tak důležité a jak přejídání ovlivní váš progres?
  • Které proteinové tyčinky obsahují pouze přírodní ingredience a přesto chutnají dobře?
  • Jak má vypadat suplementace před, během a po tréninku?
  • Můžou užívat kreatin i ženy?
  • Který protein si vybrat a jaký je mezi nimi rozdíl?
  • Co je Recovery a jakto, že nahradí deset dóz ostatních suplementů?

Dnes bychom se s chtěli podívat na naši řadu produktů a ukázat vám, jak by mohl vypadat den sportovce se SmartFuel. Podíváme se na základní suplementaci od rána do večera, kde se budeme se zabývat tím, které suplementy brát ráno, aby vám dodaly energii na celý den, jaké produkty vybrat před tréninkem pro lepší výkon, a jak podpořit regeneraci těla po náročném cvičení. Představíme vám také další tipy, jak efektivně využít naše produkty během dne a co brát v úvahu při výběru správných suplementů pro své potřeby.

➡️ NASTARTUJ SVŮJ DEN

Jak by měla vypadat snídaně?

Že je snídaně základ, asi nemusíme vysvětlovat. Pokud by ale stejně jen někdo pochyboval, může se podívat na náš podcast s Petrem Havlíčkem a Jirkou Vackem Anabolismus kde zdůrazňují, že pro "nastatování anabolizace je potřeba mít ve snídani alespoň 30 gramů bílkovin, podle toho, kolik bílkovin během dne potřebuju. Protože pokud tam ten dostatek bílkovin není - z hovna bič neupleteš." - Petr Havlíček.

SNÍDANĚ

Pojďme se společně podívat na super tip na snídani, která obsahuje dostatek všech makroživin a je opravdu jednoduchá, takže si s plácáním vajíček, mouky a mléka nemusíte dělat hlavu.

Určitě jste se už mnohokrát setkali s proteinovými lívancemi/palačinkami, které možná opravdu obsahovali dostatek bílkovin, ale po jejich usmažení byly tvrdé jako kámen a suché jako anglický humor. Toho se u našich lívanců bát nemusíte, protože jsou měkké jako obláček a někteří je rádi ujídávají už před usmažením.

K lívancům jsme jako ozdobu na vrch zvolili oříškové máslo, u kterého se meze nekladou a použít můžete kteroukoliv z variant.

Kde najdu čisté oříškové máslo?

✅ SmartFuel Kešu krém

Tohle je opravdu nutriční poklad, protože náš kešu krém obsahuje velký podíl vitamínu a minerálů, jako je hořčík a zinek a samozřejmě je to skvělý zdroj vlákniny. Opět je jeho složení velmi jednoduché, obsahuje totiž pouze kešu oříšky, které jsou navíc praženy horkým vzduchem.

✅ SmartFuel Arašídový krém

Jak se to říká? V jednoduchosti je krása. V tomhle krému složitosti nehledejte. Naopak jestli hledáte arašídové máslo, které opravdu obsahuje pouze arašídy bez přidaných cukrů, dochucovadel, a dalších zbytečností, tohle je ta pravá volba. Navíc určitě uspokojíme opravdu všechny, protože máme jak jemnou verzi krému, tak křupavou.

✅ SmartFuel Birthday Cake Protein Spread

Tohle máslíčko je super pro milovníky všehochuti, ale zároveň kvalitních zdrojů potravin. Při výrobě Birthday cake jsme mysleli hlavně na to, aby máslo obsahovalo vysoké množství kvalitních tuků a bílkovin, ale zároveň, aby měl člověk při jeho ochutnání radost z křupavého elementu ve formě barevných kuliček, které nejen, že pokrm krásně dozdobí, ale příjemně křupou. Těšit se můžete na mix pražených arašídů, kešu oříšků jako zástupce kvalitních nenasycených tuků a syrovátkového proteinu pro dostatek bílkovin.


✅ PROTEINOVÉ LÍVANCE

Ukážeme si krátký postup na Proteinové lívance, u kterých jsme kladli důraz nejen na to, aby byly krásně nadýchané, ale i na jejich kvalitu a čistotu veškerých surovin. Lívance obsahují extrudovanou rýžovou mouky, syrovátkový protein vyráběný na přímo z mléka od krav, které se většinu roku krmí trávou, pasterovaný sušený bílek a sušené odstředěné mléko.

Ingredience:

Postup:

  • Směs palačinek smíchejte se 150 ml vody nebo mléka.
  • Rozehřejte si pánev na střední nebo vyšší stupeň a postříkejte olejem ve spreji.
  • Na rozehřátou pánev rozlijte rovnoměrně směsi do tvaru lívanců nebo palačinky a nechte opéct z každé strany zhruba minutku.
  • Hotové lívance jsou na světě a můžete je servírovat třeba s oříškovým máslem nebo jen s ovocem.
  • Dobrou chuť!

Jak určitě uznáte, recept je opravdu jednoduchý a stejně tak je i receptura samotných lívanců. Jako zdroj bílkovin jsme totiž využili prémiový protein, zástupce sacharidů je extrudovanou rýžovou mouku a jedna dávka lívanců navíc obsahuje pouze 0,8 gramů tuku a 6 gramů cukru. Největší výzva byla, aby proteinové lívance byly opravdu "fluffy", měkké a nadýchané, neobsahovaly žádné zbytečnosti jako umělá barviva, konzervanty a podobně, a to vše se zadařilo a vznikly proteinové lívance měkké jako obláček.

➡️ VITAMÍNY A MINERÁLY


Musíte brát všechny suplementy?
Vitamíny a minerály jsou skvělým doplňkem každého sportovce i nesportovce. Určitě si ale připomeneme, že vždy bude základem hlavně kvalitní strava a vyvážený jídelníček, aby je tělo mohlo využít na maximum. Zároveň také ostatní faktory jako dostatek spánku a samozřejmě pohybová aktivita.

Jak poznám, které suplementy si vybrat?
Pokud ve výživě ještě tápete a nevíte, jak, k čemu a proč jsou jednotlivé makroživiny důležité, určitě se mrkněte na naše starší články a videa, kde Petr Havlíček s Jirkou Vackem povídají o jednotlivých makroživinách. V minulosti jsme podrobně rozebírali jak sacharidy, tak i bílkoviny a tuky.

Jaký je rozdíl mezi vitamíny a minerály?
Když se ale budeme bavit o mikroživinách, ve většině případů je potřeba jejich suplementace, a to čistě proto, že i když máte kompletně vyřešenou stravu, nemusíte mít dostatek vitamínů a minerálů.

U vitamínů se nenechte zmást multivitaminy, které si lidé často kupují s dojmem, že spasí svět. Mnohdy ale nebudou mít optimální a hlavně dostačující zastoupení všech vitamínů. Proto pokud už sháníte nějaký multivitamín, určitě si projděte nejprve složení a poté rozmýšlejte o investici. Možná pro vás bude lepší zjistit, co vám ve stravě chybí a to suplementovat.

V případě minerálů je to kapku složitější. Tam se musíte koukat nejen na jejich obsah, ale také formu, a to kvůli jejich vstřebatelnosti. Určitě byste neradi vyhodili peníze do vzduchu třeba za magnesko, které bude mít téměř nulovou vstřebatelnost.

HOŘČÍK

Pokud trpíte svalovými křečemi, určitě jste se s hořčíkem už setkali. Pokud ale s magnesiem ještě nemáte zkušenost, dejte si při výběru dali pozor na jeho formu. Zrovna hořčík má totiž hned několik forem, ale jen některé jsou době vstřebatelné. Tady bychom vás odkázali na náš článek Proč je magnesium tak důležité a která forma je nejlepší, kde se o tom rozepisujeme víc.

Pro koho je vhodné magnesium?
Možná si teď říkáte „Ale já svalovými křečemi netrpím, tak to hořčík asi nepotřebuju, ne?“. Už jsme nakousli, že ani vitamíny, ani minerály pravděpodobně nepotřebujete všechny.

  • Sportovci – samozřejmě, že předchází svalovým křečím, ale navíc pomáhá svalům relaxovat
  • Těhotné ženy – v tomto případě je hořčík důležitý pro vývoj plodu, zdraví matky a udržení normálního krevního tlaku
  • Pro studenty – věděli jste, že hořčík pomáhá uklidňovat nervový systém a snížit úzkost a stres?
  • Starší lidé – s věkem se může snižovat vstřebávání hořčíku, a proto je pro starší jedince důležité zajistit dostatečný příjem tohoto minerálu
  • Vegetariání a vegani – pokud nekonzumujete živočišné produkty, můžete mít z čistě rostlinné stravy nedostatek hořčíku, která může navíc snižovat jeho vstřebávání

ASHWAGANDHA

Pro koho je ashwagandha vhodná?
S ashwagandhou jste se pravděpodobně setkali, pokud mátě zvýšenou hladinu kortizolu nebo jste vystaveni dlouhodobému psychickému, fyzickému nebo emočnímu stresu. Může totiž zmírnit dopady vysoké fyzické zátěže a jak podpořit regeneraci organizmu a vitalitu.

  • Pro lidi s problémy se spánkem – jestli tedy trpíte nespavostí nebo nezdravým spánkovým cyklem, ashwagandha je určitě go to při výběru suplementů
  • Pro sportovce – všichni chceme být nejsilnější a mít nejlepší fyzickou výkonnost a sílu
  • Pro podporu energie a vitality – abyste nemuseli každé ráno sahat po kávě nebo energeťáku
  • Pro hormonální optimalizaci u mužů – zvyšuje hladinu testosteronu (pomůže nejen ve fitku)
  • Pro období menopauzy u žen – návaly horka a nespavost nejsou zrovna něco, co bychom chtěly
  • Při celkové duševní nepohodě – protože je ashwagandha adaptogen, pomůže i tělu adaptovat se na různé stresové situace a celkovou duševní nepohodu

Jak a kdy užívat ashwagandu?
Opět bychom vás chtěli odkázat na náš pěkně zpracovaný článek na to, Jaké má ashwaganda účinky na zdraví a kdy a jak ji suplementovat. Pokud by se vám ale zrovna nechtěli číst dlouhé řádky, shrneme vám sem základní informace.

Ashwagandhu seženete buď v tinkturách, častěji ale v tabletkách. Její doporučená denní dávka je někde mezi 400 - 500 g na den, při čemž se musí opravdu dobře zapít. Užívat ji můžete kdykoliv během dne, pro co nejlepší vstřebání bychom ale doporučili užívat ji s jídlem.

MACA

Pro koho je Maca vhodná?
Dámy a pánové, tady se vám opravdu vyplatí dávat chvilku pozor a přečíst si následující řádky. Maca totiž vzhledem ke svým účinkům je vhodná pro obě pohlaví, protože dokáže zvýšit sexuální touhu. V případě žen ještě plodnost. Mimo jiné se taky dokáže dobře poprat s následky psychického, emočního a fyzického stresu. Maca obecně zvyšuje psychickou i fyzickou vitalitu a udržuje hormonální rovnováhu. Právě proto je tradičně užívaná pro svůj pozitivní vliv na mužské i ženské libido a dobrý spánek. Ideální kombinace.

  • Energie – pro sportovce naprostý ideál
  • Ženy v menopauze – návaly horka, výkyvy nálad a nespavost
  • Muži s problémy se sexuálním zdravím – podporuje také erektivní funkce
  • Duševní zdraví – další adaptogen, který se hravě popere se stresovými situacemi

Maca dávkování
Bohatě postačí dvě kapsle denně, což s naší Macou dělá celých 700 mg.

ADAPTOGEN MIX

Co je Adaptogen Mix?
O adaptogenech jsme se tu rozepsali už dost. Co je to ale ten adaptogen mix a jak se liší od jednotlivých adaptogenů? Ve zkratce jsme se společně s Jirkou Vackem snažili vytvořit co nejlepší mix zastupující všechny potřebné adaptogeny tak, aby působily synergicky.

Vybrali jsme tedy celkem šest nejúčinějších adaptogenů (a v té nejlepší kvalitě), které společně posílí vzájemně své účinky a dosáhnete tak širšího spektra přínosů.

  • Cordyceps (390 mg) - vykazuje zvýšení anaerobního prahu, lepší ventilaci plic i prokrvení svalů
  • Maca (300 mg) - podporuje fyzickou i psychickou kondici a vyrovnává hormony u mužů i žen
  • Ashwagandha (300 mg) - normalizuje fyziologické procesy v těle a pomáhá udržovat homeostázu
  • Bazalka posvátná (300 mg) - má na lidské zdraví široké účinky, nejčastěji se zdůrazňuje její vliv na normální funkce dýchacího systému
  • Ženšen pravý (300 mg) - pomáhá bojovat s náhlými záchvaty únavy, špatnou náladou a zvyšuje hladinu energie
  • Rozchodnice růžová (100 mg) - ovlivňuje psychiku, a to především (snížením odbouráváním) serotoninu a beta-endorfinů

➡️ SNACK OCLOCK

Proč jsou svačiny tak důležité?
Věřte nebo ne, ale pokud se zrovna snažíte zhubnout, svačiny pro vás můžou být klíčové. Mnozí na svačiny zapomínají a dohání to buď uzobáváním různých dobrot, co se zrovna namanou. Přece jenom, mezi těmi 6 hodinami mezi obědem a večeří určitě hlad dostanete. A buď to budete dohánět právě ujídáním, nebo počkáte na večeři, která vám dost pravděpodobně nebude stačit a večer to doplníte čímkoliv, co vám zbylo v lednici.

RÝŽOVÁ KAŠE

Jak využít rýžovou kaši?
Prvním tipem bude rýžová kaše, která je snad základem spíže každého fitnessáka. Její příprava je extrémně jednoduchá a dá se udělat jak na sladko, tak na slano.

  • Snídaně – v kombinaci s naším kešu krémem si obzvlášť pochutnáte
  • Zahušťování – neutrální chuť kaše umožňuje přidat ji do jakékoliv omáčky
  • Smoothie – banán, protein, mléko a co ještě? Rýžová kaše!
  • Knedlíčky do polévky - stačí smíchat s mletým masem, česnekem a čerstvými bylinkami, které vytvarujete do kuliček
  • Bešamelová omáčka - přidejte kaši do mléka, ochuťte muškátovým oříškem a solí, nechte povařit a omáčka je na světě

PROTEINOVÉ TYČINKY

Jak chutnají?
Taky znáte ten pocit, když dostanete před tréninkem hlad a frčíte na první benzínku, kterou máte po cestě, kde na váš čekají proteinové tyčinky, u kterých už při prvním kousnutí litujete utracených peněz (nejen za drahý benzín) ale i za tyčinku, která je suchá, nijak extra nechutná a máte pocit, že o hladu by vám bylo líp.

S našimi tyčinkami ničeho litovat nebudete. Díky jejich pečlivě vybranému složení totiž nejen že do sebe dostanete všechny potřebné makroživiny, ale navíc si opravdu pochutnáte. Prvně ucítíte kousky ořechů ve spojení s měkkým základem a čokoládou, kokosem nebo ovocem.

Co obsahují?
Jako u všech SmartFuel produktů si dáváme záležet na jejich kvalitě. Proto jsou produkty opravdu SMART. Zdroj bílkovin je vysoce kvalitní syrovátkový protein (95%), tuky jsou zde pouze z ořechů a kvalitního kakaového másla a každá tyčinka navíc obsahuje až 11 gramů kukuřičné vlákniny. Také bychom chtěli zdůraznit, že přesto, že jsou tyčinky příjemně sladké, neobsahují žádný přidaný cukr a jsou slazeny pouze a jenom přírodním erytritolem.

Jaké máme příchutě?
Jestli to nebude náhoda, že na Fitness007 máme 7 příchutí tyčinek?

  • Skořicová rolka s bílou čokoládou
  • Bílá čokoláda se solí, mandle a kešu
  • Berries
  • Mléčná čokoláda kokos
  • Višeň s bílou čokoládou
  • Křupavé arašídy s bílou čokoládou
  • Brownie se solí a hořkou čokoládou

➡️ SUPLEMENTACE


Proč je suplementace důležitá?
Možná jste se setkali s názorem, že suplementaci nepotřebujete a k vysněné postavě a ke zdraví vám stačí kvalitní strava a dostatek spánku, nebo naopak, že suplementy jsou základ každého sportovce. Jak to tedy je?

Souhlasíme s názorem, že strava, spánkový režim, celková regenerace a psychická pohoda jsou naprostým základem. Jestli ale chcete s některým z těchto aspektů pomoct, protože řekněme si to narovinu, asi nikdo nejsme dokonalý a nemáme 365 dní v roce 8 hodin spánku, dostatek bílkovin nebo se nikdy nesetkáme s různými stresovými situacemi. Proč si tedy nepomoct, když máme tu možnost.

Na suplementaci máme sepsaných hned několik článků, proto se určitě podívejte na naši Suplementační pyramidu a které suplementy jsou potřebné a jaké zbytečné, Které suplementy jsou nejlepší pro růst svalové hmoty a Co berou sportovci i nesportovci.

➡️ PŘED TRÉNINKEM

Před tréninkem je důležité myslet jak na stravu, tak i na správně zvolenou suplementaci. Takže až budete mít příště náročný den v práci a budete do sebe muset kopnout dvě odměrky preworkoutu, určitě nezapomeňte také na kreatin a hlavně ať to máte v čem umíchat. Zapomenutých šejkrů v autě máme každý jistě dost, proto si možná pořiďte nějaké do zásoby.

KREATIN

Můžou brát kreatin ženy?
Na úvod bychom rádi připomenuli, že kreatin můžou brát muži i ženy. Často nám chodí dotazy právě na suplementaci kreatinu od žen, které se bojí, že po něm budou vypadat jako Arnold a že je tedy nevhodné, aby ho užívali. Dámy věřte nám, že nabírání svalové hmoty není taková hračka, jak se může zdát a suplementace kreatinu z vás kulturistu neudělá.

K čemu je kreatin a jak ho užívat?
Kreatin je organická látka tělu vlastní, která je součástí mnoha potravin jako je maso, ryby a mléčné výrobky. Řekli bychom ale, že jeho suplementace, zejména u sportovců, je takřka nezbytná, protože dosáhnout denního příjmu kreatinu  pouze ze stravy je téměř nemožné.

Užívání kreatinu se může zdát složitější, než u jiných suplementů, ale není to taková věda. Máte možnost ho cyklovat v různých intervalech, nebo ho brát bez přestávky.

  • Nasycovací fáze – 5 – 7 dní berete 15 – 20 gramů (3 – 4 odměrky)
  • Udržovací fáze – od tohoto období berete každý den 5 gramů (jednu odměrku)

SPALOVAČ TUKŮ

Jak zhubnout?
Spalovače jsou skvělým doplňkem, pokud se snažíte zhubnout. Jak ale rádi zdůrazňujeme, bez správné stravy a v tomto případě kalorického deficitu to nepůjde. Zkuste se tedy předtím, než do svého balíčku suplementu zařadíte spalovač, zaměřit na svou stravu a zda opravdu přijímáte menší množství energie než vydáte.

Mají spalovače tuků smysl?
Ano, ale neodvede veškerou práci za vás. Je to asi jako kdybyste se oblékli do sportovního oblečení a čekali, že půjde do fitka za vás. Spalovačům musíte dát pohnutek k tomu, aby fungovali a bez toho to zkrátka nepůjde. Podívejte na náš starší článek, zda Mají spalovače tuků smysl a která látka v něm nesmí chybět.

➡️ BĚHEM TRÉNINKU

Co doplňovat při vytrvalostních sportech?
Při tréninku byste se spíš než na jídlo a doplňky měli soustředit na samotný trénink. Samozřejmě ale způsob stravy a doplňování potřebné suplementace vždy záleží na samotném typu tréninku. Pokud si potrpíte spíš na vytrvalostní tréninky, suplementaci ve formě elektrolytů určitě oceníte.

✅ EAA COMPLEX

Kdo by měl suplementovat elektrolyty?
Rozhodně sportovci zaměřující se právě na vytrvalostní sporty. Ať už rádi běháte, plavete, lyžujete nebo se věnujete cyklistice, může se vám stát, že při takovém intenzivním pohybu může docházet ke ztrátě elektrolytů prostřednictvím potu, což může způsobit dehydrataci. A právě proto je potřeba jejich doplnění tak důležitá.

Za čím si EAA Complex stojí?
Jak říká Jirka Vacek, který nám pomáhal s jeho recepturou: „Tento produkt je vyroben nejen za účelem Intra-workout nápoje, kdy může doplnit chybějící esenciální aminokyseliny a vyčerpané ionty pro pracující svaly během delších a intenzivních tréninků, ale i pro doplnění dostatku esenciálních aminokyselin kdykoli během dne."

ŠEJKR

Musíte mít přeci nějakou nádobu na umíchání. A tenhle šejkr vám automaticky přidá 10% fyzické zdatnosti. (Určitě!)
Praktický šejkr pro přípravu koktejlů se šroubovacím uzávěrem. Obsah 600 ml. S mřížkou, která zajistí kvalitní promíchání koktejlu.

➡️ PO TRÉNINKU

Jaké zvolit jídlo po tréninku?
Věřili byste, že jídlo po cvičení je důležitější než před ním? Je tomu tak, protože doplňuje to, co jsme během tréninku vyčerpali a vrací živiny zpět do rovnováhy. Dřív se dokonce říkalo, že se člověk musí najíst nejpozději hodinu po tréninku. Dneska už ale víme, že anabolické okno trvá několik hodin, ale přeci jen jídlo zbytečně neodsouvejte. Dejte si lehce stravitelné jídlo a rozhodně doplňte bílkoviny.

PROTEIN

O proteinu bychom byli schopni mluvit několik hodin, a i tak bychom neobsáhli všechny informace, které bychom měli znát. Nicméně pojďme se společně podívat na pár základních, které potřebujete vědět před tím, než si protein pořídíte.

Kdo by měl brát protein?
Kdokoliv. Ať sportujete, nebo ne, bílkoviny jsou základní makroživinou, která je nezbytná pro správnou funkci těla. Protein není nic jiného než bílkovina, se kterou má většina lidí problém obsáhnout během dne. Není to úplně tak, že to není možné. Z běžné stravy jsme schopni plně pokrýt množství bílkovin, které za den potřebujeme, nicméně opět jsme u stejné filozofie – proč si nepomoct, když máme tu možnost.

  • Nárůst svalů – přeci jen víme, že protein je základním stavebním kamenem svalové hmoty
  • Redukce váhy – nezapomeňte, že jsou to zrovna bílkoviny, které mají největší sytící vlastnost
  • Vegani a vegetariáni – existuje spousta veganských proteinů
  • Při nízkém příjmu bílkovin ze stravy – pro to jsou proteinové doplňky jak dělané
  • Po zotavení a úrazech – bílkoviny jsou důležité pro obnovu tkání, hojení a podporu imunitního systému

Jaké jsou druhy proteinu a který si mám vybrat?

  • Syrovátkový protein – rozděluje se dále na koncentrát (nejčastější forma - 70-80 % bílkovin), izolát (obvykle více než 90 % bílkovin) a hydrolyzát (pro okamžitou regeneraci svalů po intenzivním tréninku)
  • Kasein – "noční protein" kvůli svému pomalému trávení a dlouhodobému uvolňování aminokyselin
  • Hovězí protein – ideální pro ty, co mají intoleranci na laktózu
  • Vaječný protein – bílkovina z vaječného bílku
  • Vícesložkový protein – kombinuje různé zdroje bílkovin, jako je syrovátkový protein, kasein, vaječný protein či rostlinné proteiny

RECOVERY

Jak nastartovat anabolismus lépe než s naším Recovery od Jirky Vacka? „Pokud se bavíme o sportovním výkonu, musíme si uvědomit, že po svém těle požadujeme maximální výsledky, a to si žádá maximum úsilí, vyčerpání a poškození svalové tkáně, což následně vede k náročnější regeneraci. Abychom mohli dosahovat maximálních výsledků, musíme tělu zajistit maximální regenerační schopnost.“ A přesně od toho je tu produkt Recovery.

Co Recovery obsahuje?
Všechny látky, které Recovery obsahuje, mají jasný účel a působí v synergii. Není jenom něco, co vypadá hezky na etiketě a lidé slepě věří jeho výsledkům. Všechny látky jsou ve funkčních a vědecky ověřených dávkách. Nyní už doma nemusíte mít deset dóz, které bude složitě dávkovat. Stačí jedno Recovery a problém je vyřešen.

  • Whey protein koncentrát
  • Stimulace proteosyntézy mTOR
  • Kreatin a beta alanin
  • Glutamin
  • Taurin
  • Ionty
  • Vitamíny skupiny B
  • Piperin

Obsahuje i sacharidy?
Původní Recovery sacharidy neobsahuje, a to proto, že jsme chtěli, aby tento produkt užívat i lidé, kteří jsou na nízkých sacharidech. Věcí druhou je to, že kdykoli si k tomuto produktu můžete přidat sacharidy navíc. Novinkou je ale nové Recovery Carb+) kde je navíc přidaný cyklický dextrin a palatinóza pro podporu regenerace těla a doplnění glykogenových zásob. Můžeme s klidem říct, že své si vybere opravdu každý.

ZÁVĚR

Na závěr bychom chtěli poděkovat všem čtenářům (že to dočetli až do konce), ale hlavně všem zákazníkům, kteří nám věří a souzní s naší vizí, které doplňky SmartFuel zastupují. Víte, že nám záleží nejen na kvalitě, ale i na vaší spokojenosti. Vaší zpětné vazby si moc vážíme a jsme rádi, že jste s našimi produkty spokojení. Rozhodně nekončíme a máte se ještě na co těšit! Děkujeme.

Mohlo by vás zajímat:

Produkt pro nastartování anabolismu? Zkus Recovery od Jirky Vacka.

Recovery obsahuje funkční látky k nastartování anabolických procesů a podporu regenerace těla.

Co jíst před cvičením? Jak správně jíst před tréninkem?

Dobře zvolené předtréninkové jídlo může posunout váš trénink dopředu, ať už je to síla, výdrž, délka tréninku či jeho intenzita a samozřejmě i načasování jídla před tréninkem hraje významnou roli. 

Co mám jíst po tréninku? A co je anabolické okno?

Jídlo po cvičení je mnohem důležitější, než jídlo před cvičením. Proč tomu tak je, co je anabolivké okno a jak ho maximálně využít se dozvíte v tomto článku.

Sleduj nás i na sociálních sítích: