Můj účet
Přihlášení
Menu

Co je to emoční tuk? Jak se ho jednou pro vždy zbavit? Jen správný jídelníček nestačí.

Co je to emoční tuk? 

Emoční tuk vzniká v hlavě. Jedná se o souhru s našimi nezpracovanými emocemi a hormonálním systémem, která vytváří “ideální prostředí” pro zadržování tuku v partiích, které jdou těžko shazovat. V tomto příprava ani úprava jídelníčku či větší intenzita cvičení nemusí pomoci zbavit tělo přebytečného tuku. 

Jak pracovat s emočním tukem a jak se ho zbavit se dozvíte v tomto videu s Petrem Havlíčkem a Jirkou Vackem. 

Časová linka podcastu:

0:00​ Úvod
1:00​ Jídelníčky a psychika
2:00​ Kolik lidí je spokojeno a šťastno s nadváhou?
3:10​ Proč se člověk stravuje, tak jak se stravuje?
4:45​ Sebehodnota a sebeujišťování jestli to zvládnu?
5:59​ Proč by se o emočním tuku mělo mluvit? Emoce, nejistota. Manipulování.
7:00​ Žijeme v minulosti a hledáme si v tom alibi.
9:40​ Jak začít? Najdi klid a žít přítomností.
10:30​ Proč si lidé nedokáží udržet váhu?
13:00​ Na co si stěžuješ, když nemáš důvod?
15:00​ Začít pracovat s emocemi, naučit se vyjadřovat emoce, hlavně ty pozitivní.
19:00​ Víra. Jdu do toho, protože tomu věřim.
21:20​ Z jídla si dáváme náboženství.
24:00​ Vyvážený jídelníček.
26:00​ Přestaňte fňukat. Začíná sám u sebe.
27:40​ Měníme se, měníme názory, zjišťujeme.
29:00​ JEDINĚ BLBEC NEMĚNÍ NÁZOR. 31:00​ Zahoď ego.

Mohlo by vás zajímat:

Jak si vypočítat makroživiny a nastavit jídelníček? Kde a jak začít. Jak počítat kalorie.

Znáš tohle pravidlo, pro vypočítání správného kalorického příjmu? Mnoho lidé to nezohlední, forma si nijak nehýbe a oni nevědí proč. Prozradíme ti, jak si nastavit příjem a hlavně to, co je pro formu klíčové. 

Čím nakrmit střevní mikrobiom? Jak se podepisuje psychika na našem trávení?

Podzim máme spojený nejen s padajícím listím, ale i padající imunitou. Ta je zkoušena nejen změnou počasí a hojným výskytem různých onemocnění, ale i stresem. Čím se bránit a jaké potraviny volit?

Sleduj nás i na sociálních sítích:

Dotaz na prodavače

Novinka ještě nebyla komentována, buďte první.


Dotaz

Recenze: *