Můj účet
Přihlášení
Menu

Zdravé velikonoční Jidáše.

Fitness recepty

Jidáše se tradičně pečou na Velikonoce na Zelený čtvrtek, podle pověsti by měly tvarem připomínat provaz, kterým se Jidáš oběsil, když zradil Ježíše. V tomto receptu je použita celozrnná špaldová mouka, třtinový cukr a alespoň o trochu menší množství másla než je v klasickém receptu.

 

Suroviny na špaldové Jidáše (cce 32 kusů) 

Na potření: 

  • 1 vejce na potření před pečením 
  • 1 lžíce másla a 2 lžíce medu na potření po pečení 

Kvásek: Z celkového množství surovin smícháme: 

  1. 25 g čerstvých kvasnic 
  2. 1 lžíce mouky 
  3. 100 ml mléka 
  4. 1 lžíce cukru 
  5. Dáme na teplé místo a necháme cca 30 minut vzejít kvásek. 

Příprava Jidášek:

  1. Přidáme všechny zbylé ingredience a pořádně zapracujeme.
  2. Poté těsto necháme opět kynout, nejméně 1 hodinu. 
  3. Po vykynutí si tvoříme různé tvary Jidášů.
  4. Poklademe na pečící papír a potřeme rozšlehaným vejcem.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů 15 minut.
  6. Hned po vytažení ještě horké potřeme směsí másla a medu.

Mohlo by vás zajímat:

Proteinové Míša Řezy v dietní verzi. 

Čokoládový piškot, vrstva tvarohu a čokoládová poleva. Mrkněte na recept, který snadno můžete obohatit o bílkoviny a "ošidit" o cukr. Zabere vám maximálně hodinku.

Recept: Nejlepší proteinový dort s čokoládou. Peč chytře a zdravě.

Pojďme si upéct dort zdravě a ze surovin, ze kterých si naše tělo veme spoustu živin. Protože zdravé neznamená nedobré. Na tomto dortu si určitě smlsnete

Sleduj nás i na sociálních sítích.

Dotaz na prodavače

Novinka ještě nebyla komentována, buďte první.


Dotaz

Recenze: *